Tamara Eklston nudi 7 miliona za hvatanje Srbina pljačkaša: "Videla sam im lica, odvratni su"

Ćerka Bernija Eksltona (89), nekadašnjeg prvog čoveka Formule 1, Tamara Eklston (35), nudi 6 miliona funti (oko 7 miliona evra) za informacije o jednom od lopova koji je iz njene vile u Kensingtonu ukrao nakit vredan 25 miliona funti.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2022.

20:13

Tamara Eklston nudi 7 miliona za hvatanje Srbina pljačkaša:
Foto: Profimedia

Danijel Vuković, Jugoslav Jovanović i još dvojica Italijana su u njenu vilu ušli dok je ona sa suprugom Džejem i ćerkom Sofijom bila na odmoru u Laponiji.

Srbin i Hrvat koji stoje iza ove pljačke uspeli su da uđu na njeno imanje kroz baštu, a od sigurnosnih kamera krili su se iza dečje kuće za igranje, a zatim su razbili prozor i ušli u vilu, čija je vrednost procenjena na 70 miliona funti (82 miliona evra).

Lopovi su uspeli da uzmu novac, a zatim su brzo napustili Tamarin dom kada ih je video naoružani čuvar.

Kako su ukradeni dijamanti Tamare Eklston? Lopova odala fotografija polnog organa

Veliki požar u Zrenjaninu: Ogroman broj vatrogasaca se bori protiv širenja, pepeo svuda po gradu
Tamara je za vikend na društvenim mrežama napisala svojim pratiocima da je "dugo čekala da konvencionalnim putem vrati stvari koje su joj ukradene", pa je odlučila da ponudi novac u zamenu za povraćaj skupocenog nakita i informacija o lopovu koji je još uvek u bekstvu.

Tamara Eklston: Sirota mala bogatašica

- Čekala sam dovoljno dugo da konvencionalnim putev vratim ukradenu imovinu, do danas nije pronađeno ništa sem jednog para minđuša. Sada ću da uradim ono što sam želela od samog početka kao Mel Gibson u filmu "Otkup". Iako sam shvatila da više nikada neću videti stvari koje su mi ukradene, sa zadovoljstvom ću dati 25 odsto vrednosti ukradene imovine, a to je šest miliona funti onom ko mi pomogne da vratim ono što mi je uzeto - napisala je Tamara na Instagramu.

Za Danijelom se još uvek traga

Foto: Profimedia/AFP PHOTO / METROPOLITAN POLICE
Jugoslav Jovanović, Alesandro Malteze i Alesandro Donati osuđeni su na ukupno 28 godina zatvora u novembru prošle godine, dok je Danijel Vuković, osumnjičeni vođa bande je još uvek na slobodi i smatra se da se krije u Srbiji.

Tamara je rekla da će dati nagradu od 250.000 funti (oko 300.000 evra) onome ko policiji preda Danijela Vukovića.

- Ovaj čovek misli da može da pobegne sa plenom koji je uzeo od moje porodice. Neće moći tako brzo - rekla je Tamara, piše Daily Mail.

Ona je takože rekla da njen život više nikada neće biti isti i vrlo je uplašena jer lopov još nije iza rešetaka.

- Oni su odvratni. Sada kada sam videla njihova lica, ta slika me još više proganja. Samo saznanje da je neko lutao po mojoj kući, jednostavno ne mogu da izbacim ta lica iz glave - rekla je Tamara, piše Telegraf.

Ono što je Tamaru posebno rastužilo je što je nekoliko komada skupocenog nakita imalo veliku sentimentalnu vrednost za nju, poput narukvice koju joj je muž kupio kada im se rodila ćerka.

Među ukradenim predmetima su i dijamantske minđuše koje joj je majka Slavica poklonila za 20. rođendan.

- To su za mene nezamenjivi predmeti jer imaju sentimentalnu vrednost. Te stvari me najviše bole jer je to sećanje na neke posebne trenutke u mom životu - rekla je Tamara.

Njen suprug Džej rekla je u intervjuu za BBC da je iz njihovog doma ukradeno više od 450 predmeta.

Danijel, koji je inače poreklom iz Hrvatske ima krivični dosije od 1995. godine, a pod lažnim imenima godinama se krio u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu i Milanu, piše BBC. Policija smatra da je on do sada imao 17 lažnih identiteta.

Jovanovića i dvojicu Italijana su italijanske vlasti izručile Britaniji u decembru 2019. godine i oni su priznali krivicu.

Jovanović je zbog više krivičnih dela osuđen na 11 godina zatvora, dok su Malteze i Donati osuđeni na po osam godina i devet meseci.

(Telegraf.rs)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: