Ništa nije kao što izgleda: Rastini roditelji su ugledni intelektualci, iznenadićete se čime se bave

Jedan od najpopularnijih muzičara mlađe generacije Stefan Đurić Rasta odrastao je uz roditelje koji su univerzitetski profesori što se, neko bi rekao, ne bi moglo zaključiti ni po njegovom imidžu, ni po temama o kojima peva, a ni po stilu života.

Život

Izvor: hellomagazine

Utorak, 05.07.2022.

09:22

Ništa nije kao što izgleda: Rastini roditelji su ugledni intelektualci, iznenadićete se čime se bave
Foto: Printskrin/TV Prva

Ipak, majka Slađana i otac Drago bili su i ostali najveća podrška sinu jedincu. Štaviše, Rasta je u kući zavoleo Boba Marlija i rege muziku, koja mu je bila polazna tačka u karijeri.

Prilikom gostovanja u emisiji „Balkanskom ulicom“ govorio je o svom putu od rodne Prištine, preko Srebrenice, gde je neko vreme boravio kod bake po ocu, do dolaska u Beograd. U to vreme stanovali su u malom stanu u Sarajevskoj ulici.

"Ja sam imao svoju sobu, dok su oni spavali u dnevnom boravku. Uvek su se trudili da meni ništa ne fali. Sve teške trenutke koje smo doživeli pretvarao sam u energiju i motiv da jednog dana uspem kako bih mogao da im pomognem. To mi je bila najveća želja. Iskreno, toliko su se žrtvovali za mene da za tri života ne bih mogao da im vratim svu pažnju i ljubav", poručio je.

Supružnici Đurić važe za ugledne profesore Univerziteta u Beogradu, gde rade od dolaska iz Prištine. Drago Đurić je profesor klasične nemačke filozofije na Filozofskom fakultetu, a njegova supruga je šefica katedre društvenohumanističkih nauka na Fakultetu bezbednosti.

"Mama je diplomirala sociologiju, doktorirala je na temi 'Krvna osveta na Kosovu i Metohiji'. Vredna je i svestrana, pa je uključena u brojne društvene projekte", otkrio je njen sin, dodajući da je od majke naučio da uvek gleda napred i ne osvrće se na ono što je bilo.

"Ona stvarno živi to što radi. Nikada je nisam čuo da se na nešto žali, da kaže da je umorna. Kao naučnik sklona je da sve proanalizira, i uvek zna šta je prioritet. Njen moto je da u svakom momentu postoji razlog za osmeh."

Stefan Đurić Rasta, kao što je obećao u detinjstvu, nastoji da roditeljima olakša i ulepša život. Iako je u međuvremenu i sam postao otac, ne krije da je i dalje dete u duši, pa kad god kupi novi automobil, pozove majku telefonom da siđe ispred zgrade, a onda je prvu provoza.

"Za moju mamu ja i dalje nisam odastao. Sada, kad imam ćerku, u potpunosti je razumem", zaključio je Rasta, o čijoj emotivnijoj strani ličnosti javnost malo zna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: