Tamara Eklston: Sirota mala bogatašica

Tamara Eklston, starija ćerka najbogatije Hrvatice, srpskog porekla, na svetu, danas slavi 38. rođendan.

Život

Izvor: Net.hr

Utorak, 28.06.2022.

12:39

Tamara Eklston: Sirota mala bogatašica
Foto: Profimedia

Iako njen otac Berni nikada nije u potpunosti podržavao njen raskalašni bogataški život, majka Slavica želela je za Tamaru, ali i njenu mlađu sestru Petru, samo najbolje. Jahte, vile, skupoceni pokloni, skupi automobili - Tamara je kroz svoje odrastanje luksuza imala u izobilju. Ipak, sreća je nije uvek pratila.

Život Tamare Eklston nije uvek bio bajka, uprkos tome što se rodila sa "zlatnom kašikom u ustima".

Tamara je odrastala pod svetlima reflektora, uvek je imala sve što bi poželela, a samo njene nekretnine danas se procenjuju na 70 miliona funti.

Tamara Eklston je starija ćerka vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona i bivše manekenke Slavice Radić Eklston. Zanimljivo, pre nego što se Tamarina majka obogatila, živela je vrlo skromno i njena porodica je bila jako siromašna. Prvi novac je zaradila kao model, a početkom '80-ih dospela je i na naslovnu stranu tadašnjeg magazina "Start", a što ju je odvelo u Italiju, u kojoj se dogodio i susret koji joj je zauvek promenio život.

"Proklinjala sam i vrućinu i gužvu i sela na neki zidić da zapalim cigaretu. Čim me je Berni video pozvao me je u svoj 'Moto-hotel'. Bila je to njegova pokretna kancelarija u luksuzno opremljenom autobusu. Pozvao me na piće, ali nismo mogli previše da razgovaramo jer ja nisam znala engleski, a on nije znao italijanski. Ostavila sam mu broj telefona ali – pogrešan. Morao je da okrene pola sveta da bi došao do mog broja i za nekoliko dana je uspeo da me pronađe", rekla je svojevremeno Tamarina majka Slavica. Slavica i Berni su s decom živeli u neboderu na devet spratova, od kojih su pet spratova bili njihovi privatni, a druga četiri - poslovni prostori. Čak i kad je Slavica vodila Tamaru i njenu sestru Petru u park - morala je da bude veoma lepo obučena, nikako u trenerci.

Tamara i njena mlađa sestra Petra tako su odrastale u potpunom luksuzu. Ono što svakako treba istaći i jeste hladni odnos njene majke i oca. Slavica je Bernija redovno optuživala da radi sve više i više i da među njima nema više seksualne privlačnosti kao nekad. Sve je to kumovalo njihovom razvodu 2009. godine, a brakorazvodna parnica trajala je tačno 58 sekundi, koliko je bilo potrebno da sudija pročita rešenje. Brzo i lako su se dogovorili oko podele imovine. Slavici je pripalo više od milijardu dolara vrednih nekretnina i udeo u deonicama.

Ipak, imućni roditelji pobrinuli su se da njihovim mezimicama ne fali ni "ptičjeg mleka". Tamara i njena sestra Petra pohađale su privatne škole Trevor-Roberts, potom i Frensis Holand i Benenden, čiju su godišnju školarinu mogli da plaćaju samo imućni ljudi. Većinu detinjstva provele su putujući s porodicom u privatnom avionu po svetu, što je za njih bilo toliko normalno da su bile uverene da i njihovi vršnjaci žive tako.

Čitavo detinjstvo imala je sve što je želela, kao i njena sestra, a njeno bogatstvo se procenjuje na oko tri milijarde dolara.

Pljačkali je i ucenjivali

Foto: Profimedia
Zbog svog trošenja često je na meti kritika, a veliki broj ljudi i dalje se često pita čime se Tamara uopšte bavi kako bi zaradila za život. Ipak, ova razmažena bogatašica često učestvuje u humanitarnim akcijama.

Sa 17 godina zaljubila se u Dereka Rouza, a nakon deset godina veze, usledio je raskid nakon koga je on osuđen na četiri godine zatvora zbog ucene.

Naime, Derek je od Tamare tražio isplatu od 200 hiljada funti ili će prodati svoju stranu priče: "Uopšte nije stvar u samom iznosu koji je zahtevao, mogao je da traži pet funti i kesicu čipsa, ni to mu ne bih platila - ne želim da me iko ucenjuje. On je bolesni nasilnik, odvratno ljudsko biće i uvek bih se zauzela za nešto u šta čvrsto verujem. Mislim, nakon svega, osećala sam se zgroženo. Osećala sam se kao da je već prodao priču, zaradio i mojoj porodici priuštio toliko stresa i teskobe", ispričala je Tamara jednom prilikom.

Ipak, od 2013. godine uspela je da uplovi u srećnu bračnu luku s preduzetnikom Džejom Rutlandom s kojim ima dve ćerke. Sa svojom porodicom je pre dve godine posetila i Hrvatsku, što je navuklo veliki gnev njenih brojnih pratilaca, ali Tamara im je svima odgovorila:

"Očito ovaj virus nije promenio ljude na bolje, što je prava šteta. Za one od vas koji se pitaju , zbunjeni su ili jednostavno ogorčeni - nisam napuštala svoj dom tokom karantina, nisam odlazila čak ni do parka. Napola sam Hrvatica pa sam odlučila da bi bilo najbolje i najsigurnije da dođem ovde - to nije zabranjeno. Sada sledim sva hrvatska pravila", napisala je između ostalog Tamara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: