Nema seksa za mlade Hrvate: "Bio sam na jednom i po dejtu, a o dostupnosti pornića da ne pričam"

Društvene mreže i forumi služe kako bi si ljudi međusobno anonimno pružali savete i postavljali pitanja koja se inače ne bi usudili da pitaju svoje prijatelje ili porodicu. Tako je jedan 20-godišnji Hrvat zabrinut jer je još uvek nevin.

Život

Izvor: Net.hr

Ponedeljak, 27.06.2022.

13:37

Nema seksa za mlade Hrvate:
Foto:Shutterstock/pahaphotos

20-godišnjeg mladića iz Hrvatske previše muči sve vezano za seks pa je odlučio odgovore na svoja pitanja potraži na Redditu.

Na forumu je napisao: "Da, znam da je Reddit pun nevinih, ali ostavimo sad to sa strane. U dvadesetima sam i nisam još imao seks, niti devojku. Da, znam da je seks (navodno) precenjen, ali kada nešto nisam iskusio, naravno da imam želju. Kada bih govorio koji su to razlozi - manjak samopouzdanja, traumatično detinjstvo (problemi s roditeljima), anksioznost i neka blaža depra, finansijski problemi.

Takođe nisam neki lik koji izlazi (ceo faks mi je obeležila korona), društvene mreže koristim minimalno (dakle ne šaljem poruke i slično). U životu sam bio na 1.5 sastanku tako da sam i po tom pitanju neiskusan, a o dostupnosti pornjave da i ne pričam. Sad kad su se ti problemi koliko/toliko stišali, osećam se kao neka škart osoba koja ne zna kako normalno da živi i ostvari neku ljubavnu vezu.

Seks je svuda oko mene, a ja kao da sam neki invalid koji ne može da ga ima. Možda imam neki slučaj straha od odrastanja? Što se tiče fizičkog izgleda rekao bih da izgledam sasvim ok, iako bih mogao da poradim na njemu (tipa izgubim koju kilu).

Ono što mene zanima sad od vas je, ima li ovdje nevinih u dvadesetima i kako se osećate? A od ekipe koja je kasnije izgubila nevinost, kako ste se osećali pre toga i kako je uopšte došlo do prvog seksa?

Šta devojke uopšteno misle za momke koji im kažu da još nisu imali odnos? Takođe me zanima kako ste se kao osoba promenili nakon prvog seksa?" Ima još nevinih

Javili su mu se mnogi Hrvati koji su još uvek nevini: "Do negde 22.-23. godine me baš boleo t**i, igrao sam igrice po ceo dan, kompetitivno kantera, nisam uopšte razmišljao o devojkama, dostupnost pornjave koji si spomenuo baš potisne taj nagon, ali ono, skoro pa ga ubije.

Sad pred možda godinu dana me nešto stislo, valjda sam napokon došao do neke visine zrelosti? Kompleksi? Nešto? Jednostavno nemam više onu bolikur... od pre. Tako da me malo prpaju kompleksi sad, a veštine za komunikaciju su mi u ravni deteta iz vrtića."

"Imam (skoro) 23 i nevin sam. Tako ide i ona pesma! Nije mi to sad neki VAU teret na leđima, ali da sam željan seksa i fizičkog/emotivnog povezivanja sa ženskom osobom, apsolutno jesam. Trenutno sam tog mišljenja da, kad se poklopi osoba, mesto i vreme, to će se dogoditi, ali na tome, naravno, moraš poraditi sam. Ja ti savetujem da se posvetiš sebi, pre svega ostalog, a ostalo će doći samo po sebi. Nema veze što si u dvadesetima i što nisi imao devojku ili seks. Doslovno nikakve.

Nemoj da se opterećuješ time. Poradi na samopouzdanju, preispitaj svoje probleme i um, potraži pomoć, ako smatraš da ti je potrebna i samo polako. Tek si počeo život, a isto tako i ja. Sve najbolje", poverio mu se jedan mladić.

"Još se jedan dečko se javio: "Socijalan sam, idem napolje, nisam ružan, imam dosta dobru finansijsku situaciju i eto dosad nikad nisam jeb.. ili bio u vezi, zašto? Nemam pojma iskreno, nije da nisam pokušavao da komuniciram sa ženama, ali nikad me nije išlo."

"Nemam nikakav nagon, niti volju, ne osećam se loše zbog toga i lepo mi je da budemu manjini. Živela aseksualnost bogami", dodao je jedan Istrijan.

I ostali spavali tek u dvadesetima

Mnogi muškarci su mu priznali da su se kasno imali prvi odnos: "Ja imam 20 i prvi put sam se neki dan sa svojom devojkom. Znala je da mi je prva, ali reakcija je bila pozitivna. Malo sam bio nespretan u svemu tome, ali generalno sam se dobro snašao i bilo nam je super. E sad, ono što sam naučio iz svega toga je da nije bitno vreme za prvi put, nego osoba. Iskreno mi nije žao što mi je ona prva jer je apsolutno posebna i sve i da prekinemo biće posebna."

"Ja sam prvi put spavao sa devojkom kad sam imao nekih 23, promenilo se nije apsolutno ništa", dodao je drugi.

Treći mu je komentarisao: "Ja sam kasno iskusio prvi seks i bilo je baš debilno i nisam se osećao ništa bolje. Nisam dobio samopouzdanje samo zato što više nisam nevin, iz ovog razloga ti ne bi preporučio prostitutku. Neće sad par poteza unutra i napolje popraviti 10-tak godina niskog samopouzdanja. Devojkama nikad nemoj pričati da si nevin, samo reci da si neiskusan i tako se neće primetiti.

Moj savet ti je da ako misliš da loše izgledaš, poradiš na fizičkom izgledu (izgubiš koju kilu, nabiješ koji mišić i poradiš na kardiju) i da nađeš devojku sa kojom ćeš imati više seksa. Nakon prvih par puta, kad uhvatiš sve konce, seks bude jako zabavan i definitivno nije precenjen kad si sa pravom osobom. Nije precenjen, ali nekad nije vredan truda." Otkrili da su gej

Jedan muškarac mu je priznao da je nakon seksa sa ženom shvatio da je gej: "Pre 8 godina. Imao sam jedva 16, spavao sam sa drugaricom koja je bila zaljubljena u mene, a onda sam otkrio da sam gej. Eto tako mi je promenio život."

Zavisnost o pornićima

"Mislim da ti najveći problem stvara pornić, i sam sam zavisan o njemu pa me strah da priđem devojkama. Za svoju 21 godinu nisam normalno sa suprotnim polom pričao od valjda osnovne škole (osim ako je na radnom mestu tipa frizerka, prodavačica, itd., tada me nije strah da pričam iz nekog razloga, ili kad sam pijan), a tad sam polako postao zavisan. Bonus bodovi su mi nisko samopouzdanje i što mi izgled nije nešto. Jedino kad sam vežbao sam imao kakvo takvo samopouzdanje koje je palo kad sam prestao s vežbanjem", poverio mu se zavisnik o pornićima.

Važnost seksa

Neki su mu rekli da izbegava seks na jednu noć: "Seks samo da izgubiš nevinost je precenjen. Nikako nemoj "one night stand", bolje naći pravu devojku da tu budi i osećanja. Sad mi je žao što sam izgubio od nepoznate osobe koja mi se više nikad nije javila i naravno, nisam u vezi jer sam redditor."

Nije sve tako teško: "Zakomplikovao si najjednostavniju stvar na svetu. Seks dolazi prirodno sam od sebe ako klikneš sa nekim. Saberi se i to je to, sam sebi stvaraš paniku i seks nije precenjen."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: