Navala na burgere još od prvog radnog dana ruskog Mekdonaldsa

Prva poslovnica ruske verzije lanca restorana Mekdonalds, pod imenom "Ukusno i tačka" (Vkusno & Tochka), otvorila se u Moskvi pre desetak dana nakon što je američki lanac brze hrane napustio zemlju i prodao svoju imovinu u Rusiji. Od tada je otvoreno oko 50 restorana u glavnom gradu Rusije i okolini.

Život

Izvor: index.hr

Četvrtak, 23.06.2022.

10:05

Navala na burgere još od prvog radnog dana ruskog Mekdonaldsa
Foto: Profimedia

Ruski rebrendirani Mek privukao je veliku pažnju Rusa i prodano je gotovo 120.000 hamburgera na dan otvaranja u Moskvi, srušivši sve prethodne rekorde pre nego što je američki lanac napustio zemlju, javlja "Daily Mail".

"Prvog dana prodali smo gotovo 120.000 hamburgera. Nikad nismo videli takav dnevni promet tokom čitavog vremena rada Mekdonaldsa u Rusiji", rekao je izvršni direktor Oleg Paroev. Dodaje da ne očekuje da će takva potražnja za burgerima potrajati, ali da im je cilj da otvore restorane na što više lokacija i da dobro posluju.

Priznao je da je izazov zameniti neke sastojke i naći dobavljače. Iako 99 odsto proizvoda dolazi od ruskih dobavljača, Paroev je rekao da je "značajan postotak" sastojaka nabavljen u inostranstvu, što je komplikovan proces zbog sankcija.

"Trenutno tražimo novog dobavljača pića jer Koka-kola iscrpljuje svoje zalihe u Rusiji", rekao je. Nova firma odlučna je da zadrži kvalitet proizvoda, ali Paroev napominje da je izazov zadržati poznati ukus Mekdonaldsove hrane.

"Naši gosti će se navići na novo ime i shvatiti da više nisu na 'Meku' nego na 'Tački'", zaključuje Oleg.

Novi logotip, šemu boja i pakovanje, lišeni svih Mekdonaldsovih brendova, dočekalo je hiljade ljudi koji su došli na glavno otvorenje kompanije "Ukusno i točka" na Puškinovom trgu u Moskvi jer je nova kompanija izgubila pravo na zaštitne znakove i intelektualno vlasništvo američke grupe.

Novi vlasnik je Aleksander Govor, koji je od 2015. godine držao Mekdonaldsovu licencu za 25 restorana u Sibiru. Iz firme napominju da se zapošljavanje nastavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: