Kolin Farel: "To što Tom Kruz radi nije hrabrost, nego mentalna bolest"

Život Kolina Farela preokrenuo je film "Tigerland" Džoela Šumahera iz 2000. godine, koji je ovog glumca iz Irske učinio planetarno poznatim. Već u sledećem trenutku bio je jedno od najtraženijih lica Holivuda, a za "Yahoo Entertainment" prisetio se kako je izgledao taj period.

Život

Izvor: B92

Petak, 24.06.2022.

10:46

Kolin Farel:
Foto:EPA/ JUSTIN LANE

"Prilike su jednostavno padale s neba. Bilo je to potpuno ludo. Bilo je tako da mislim da nikad ne bih mogao da budem spreman na takvu vrstu uspeha, koji mi je stigao takvom brzinom", rekao je on.

Jedna od takvih prilika stigla je od jednog od najvećih reditelja svih vremena – Stivena Spilberga, koji je tada radio na filmu "Minority Report" sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi i poželeo da Kolina vidi u ulozi Denija Vitvera, agenta Ministarstva pravde.

"Agent mi je rekao da Stiven Spilberg želi da se vidi sa mnom. Bio je to veliki šok. Znate, odrastao sam gledajući ‘Ajkulu’ i ‘Bliski susret treće vrste’, kao i ‘Indijanu Džonsa’", ispričao je Farel, dodavši da je u ulozi koja mu je ponuđena trebalo da igra Met Dejmon, ali je morao da je odbije zbog drugih obaveza.

"Sedeli smo i pričali i podelio sam s njim sendvič sa sardinom. To mi je već bilo dovoljno. I da nisam dobio ulogu, samo podeliti sendvič sa sardinom sa Stivenom Spilbergom je dovoljan uspeh", prisetio se glumac. On se zatim prisetio iskustva saradnje sa Tomom Kruzom, koji je poznat po neverovatnoj radnoj etici i beskompromisnoj posvećenosti tome da iz svake scene izvuče maksimum.

"Imao sam 24 ili 25 godina i to mi je bio treći ili četvrti film. Bio sam iznenađen (Kruzom). On je vrlo kompetitivan i vrlo fizički uključen. Sećam se da je ušao na set i urlao: ‘Da li snimamo akcioni film? Zašto onda ne čujem: ‘Akcija?’", kaže Farel.

On se prisetio i vratolomija Toma Kruza u franšizi "Nemoguća misija" i nedavno objavljenom filmu "Top Gan: Maverick".

"Jeste li videli scenu u ‘Nemogućoj misiji’ u kojoj se drži za stranu aviona? To je mentalna bolest! To nije hrabrost, to je ludost", rekao je Farel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: