Ed Širan pobedio na sudu – najveći hit mu doneo milion evra odštete

Slavni britanski pevač Ed Širan dobio je preko milion evra odštete, nakon što je pobedio na sudskom sporu za autorska prava nad svojim megahitom "Shape of You".

Život

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2022.

19:25

Ed Širan pobedio na sudu –  najveći hit mu doneo milion evra odštete
Foto: Profimedia

Širana i njegove saradnike, Džona Mekdejda iz grupe Snow Patrol te producenta Stivena Mkutehona, podsećamo, tužio je britanski muzičar Sami Čokri.

Slučaj je pokrenut zbog kršenja autorskih prava navodeći kako je Širan "ukrao" deo iz njegove pesme "Oh Why" koja je objavljena 2015. godine.

Širan je od početka negirao da je ranije čuo pesmu, što je na kraju, u aprilu ove godine, zaključeno i na sudu.

Iako su, nakon presude, advokati Čokrija tvrdili kako bi Širan i njegova ekipa trebalo da sami plate svoje pravne troškove, u jučerašnjoj presudi sudija Entoni Zakaroli odlučio je kako će to ipak uraditi podnosioci tužbe, naloživši privremenu isplatu od preko milion evra odštete.

Očekuje se dalja rasprava na kojoj će se proceniti i finalizovati iznosi, prenose strani mediji.

Širanov advokat, ranije je izjavio kako je ceo slučaj naneo duboku traumu za pevača i njegove saradnike, no srećom, priveden je kraju.

Uprkos tome što je skoro 10 odsto plaćanja zamrznuto zbog suđenja, pesma "Shape of You" donosila je Širanu i njegovim partnerima oko 5 miliona funti godišnje, što je blizu 6 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: