- Vesti -

Hrvatski grad zabranio narodnjake u kafićima: Dozvoljena samo "primerena muzika"

Gradske vlasti Đurđevca donele su odluku o zabrani izvođenja i reprodukovanja narodnjačke muzike, cajki, u ugostiteljskim objektima i na terasama.

Izvor: danica.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Odluka stupa na snagu sledećeg vikenda u centru grada, dakle važi od petka do nedelje, za vreme održavanja poznate turističke manifestacije "Picokijada" u Đurđevcu, piše Danica.hr.

"Obaveštavaju se ugostitelji koji su u celosti podmirili svoje obveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produženje radnog vremena za vreme trajanja Picokijade, da je Grad Đurđevac doneo odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena restoranima i barovima na području grada", piše u saopštenju.

Od 24. juna do 26. juna ugostitelji mogu da rade od 0 do 24 sata. Radno vreme se odnosi i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama.

U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu Sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu može se izvoditi samo primerena tradicionalna i zabavna muzika, piše u odluci gradskih vlasti.

Ipak, nije poznato ko će kontrolisati izvođenje primerene muzike i jesu li predviđene i kazne za one koji se toga neće pridržavati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 163 idi na stranu