- Vesti -

"Hajde Halile...": Gde su danas dečaci iz kultne scene filma "Lepa sela, lepo gore" FOTO/VIDEO

Scena iz legendarnog filma "Lepa sela lepo gore", u kojoj dečaci Milan i Halil idu u "štetu" sa teta Đanom, koju je tumačila pevačica Mica Trofrtaljka, ušla je u istoriju domaće kinematografije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/Youtube
Foto: Printscreen/Youtube

Rečenica "Ajde, Halile, ti ga prvi zalilaj" iz pomenutog filma svima je ostala u sećanju, a u šali je, i dan-danas, izgovaraju kako starije, tako i mlađe generacije.

Malog Halila je glumio Miloš Đuričić iz Višegrada, koji se nakon ove uloge odselio, te i danas živi u Austriji. Oženio se, bavi se transportom i ima dvojicu sinova, a kako je jednom prilikom ispričao, život ga nije mazio.

"Imao sam veliku želju da postanem glumac. Nažalost, sudbina me je naterala da dođem u Austriju. Moji roditelji su se rastali kad sam imao tri godine. Majka je otišla za Austriju, a ja sam ostao s tatom u Višegradu", ispričao je Miloš jednom prilikom, pa dodao:

"Nakon snimanja filma moj otac je umro. Nisam imao kod koga da budem. Majka me je odvela i to je bio kraj jedne možda sjajne karijere. U Austriji živim od 1998. godine. Završio sam gastronomiju i posle toga sam se oženio. Život me nije štedeo i mnogo sam se napatio u novoj tuđoj zemlji", rekao je Đuričić.

S druge strane, njegov drugar iz filma, Milan, kog je tumačio Admir Šehović, se i dalje bavi glumom, i to uglavnom u pozorištu. Retko se pojavljuje u medijima, ali ostala su mu sećanja na snimanje.

Jednom prilikom je ispričao kako najviše pamti scenu kada mora Micu Trofrtaljku da udari kamenom u glavu.

"Snimanje je obustavljeno jer smo čekali da se napravi kamen od gume i zato sam valjda taj rekvizit doživeo kao nešto jako važno, pa smo scene više puta ponavljali jer bih ja, nakon što udarim Micu, krenuo da uhvatim kamen plašeći se da će odleteti u provaliju", ispričao je svojevremeno Admir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu