- Vesti -

Sveska sa suđenja Dep-Herd na aukciji: Početna cena 15.000 dolara, više od 130 zainteresovanih

Sveska u sudnici sa detaljima o neviđenim događajima sa suđenja za klevetu Džoniju Depu i Amber Herd je na prodaju na eBay-u za skoro 15 hiljada dolara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U jednom od suđenja o kojima se najviše raspravlja u poslednje vreme, porota iz Virdžinije donela je jednoglasnu odluku da je Herd (36) oklevetala Depa (58), kada je sebe nazvala žrtvom porodičnog zlostavljanja u tekstu iz 2018.

Herdovoj je naloženo da plati 15 miliona dolara odštete, uključujući 10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara kaznene štete, ali je sudija Peni Askarate smanjio kaznenu odštetu na 350.000 dolara prema zakonu države Virdžinija. U međuvremenu, porota je takođe dodelila kompenzaciju Herdovoj od 2 miliona dolara jer je bila oklevetana kada je Depov advokat Adam Voldman nazvao njene optužbe o zlostavljanju prevarama.

Lari Forman, advokat iz Kentakija, rekao je kako je učestvovao na suđenju koje se održalo u sudnici okruga Ferfaks u Virdžiniji i napravio neke beleške. Forman je objasnio je da je u početku zapisivao detalje samo povremeno, ali su mu prijatelji rekli da nastavi da pravi beleške.

U vreme kada je presuda objavljena, Formanova beležnica je imala skoro 20 stranica dnevno i pokrivala je između 23 i 26 dana slučaja. Sveska navodno sadrži detalje o reakcijama porotnika koje nisu snimile kamere.

Nakon što je slučaj okončan, advokat je odlučio da svoje memoare stavi na prodaju na eBay. Trenutna cena za beležnicu iznosi neverovatnih 14.469 dolara.

Navodi se da beležnica ima 132 potencijalna kupca i preostalo je nešto manje od 10 sati do prodaje u vreme objavljivanja.

Forman je odlučio da donira prihod Dečjoj bolnici u Los Anđelesu. Smatra to prikladnim jer je Herdova ranije svedočila da je planirala iznos koji je dobila od Depa tokom razvoda da donira u dobrotvorne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu