Anđelina Džoli ne prestaje da maltretira Breda Pita, advokati šokirani: "Nameće mu ruskog oligarha"

Bred Pit je uzvratio bivšoj supruzi Anđelini Džoli u tekućoj pravnoj borbi oko prodaje njenog udela u zajedničkom vinogradu koji se nalazi u Francuskoj.

Život

Izvor: B92

Utorak, 07.06.2022.

12:37

Anđelina Džoli ne prestaje da maltretira Breda Pita, advokati šokirani:
Foto:EPA/IAN LANGSDON

Bivši glumački i bračni par bili su više puta na sudu otkako je Anđelina (47) podnela zahtev za razvod od Breda (58) 2016. godine.

Najpre se radilo o starateljstvu nad njihovo šestoro dece – Šajlo, Paks, Vivijen, Medoks, Zahara i Noks – a sada se sukobljavaju oko vinograda, Šato Miraval SA, čiji su većinski deo kupili u 2008. godini.

Smešteno u selu Korens na jugoistoku Francuske, imanje se sastoji od kuće i vinograda, a bivši supružnici su ga kupili za oko 25 miliona evra.

Međutim, u novim pravnim dokumentima, advokati koji zastupaju Breda Pita tvrde da je pod njegovim upravljanjem posao prerastao u "priču o međunarodnom uspehu vrednu više miliona dolara" dok Anđelina "ništa nije doprinela".

Rečeno je da je Bred doprineo 60 odsto od kupoprodajne cene, dok je glumica platila preostalih 40 odsto.

U dokumentima, do kojih je došao PA, navodi se da je Anđelina prodala svoj udeo proizvođaču alkoholnih pića sa sedištem u Luksemburgu u vlasništvu ruskog oligarha Jurija Šeflera, bez Bredovog znanja.

"Kroz navodnu prodaju, Džoli je pokušala da nanese štetu Pitu", tvrdio je njegov pravni tim.

"Džoli je znala i nameravala je da će Šefler i njegove filijale pokušati da kontrolišu posao koji je Pit izgradio i da potkopaju glumčevu investiciju u Miraval".

Dodaje se da je Šefler postao "ozloglašen" zbog, kako se navodi, grubih poslovnih taktika i sumnjivih profesionalnih udruženja, a povezanost s njim "ugrožava reputaciju brenda koji je Pit tako pažljivo gradio".

"Sve ovo je direktan rezultat nezakonitog i nepravednog ponašanja Džolijeve", naveli su.

Bredovi advokati su dodali: "Kršeći ugovor stranaka, Džoli je pokušala da primora Pita na partnerstvo sa strancem, i još gore, strancem sa otrovnim i pokvarenim namerama".

Njegov pravni tim je takođe rekao da posao sa vinom na imanju nastavlja da cveta i tvrdi da "iako je imala koristi od Miravalovog uspeha, Džoli nije bila uključena u ove napore".

Navodi se da je Anđelina obavestila bivšeg muža o svojoj odluci da proda deo Šefleru u januaru 2021. godine, rekavši da je donela "bolnu odluku, teška srca".

Bredovi advokati su zatražili suđenje pred porotom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: