Nakon presude, oglasila se Amber Herd FOTO

Nakon što je porota danas posle šest nedelja suđenja donela konačnu odluku u korist Džonija Depa, glumica Amber Herd se oglasila.

Život

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2022.

22:08

Nakon presude, oglasila se Amber Herd FOTO
Foto: Profimedia

Ona je između ostalog reklai da je "neopisivo razočarana" i da joj je srce slomljeno, opisavši presudu kao "nazadovanje" koje odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.

Izjavu Amber Herd prenosimo u celosti:

"Razočarenje koje osećam danas je neopisivo. Srce mi je slomljeno što takva planina dokaza i dalje nije bila dovoljna da se odupre nesrazmernoj moći uticaju mog bivšeg muža.

Još sam više razočarana time što ova presuda znači za ostale žene. To je nazadovanje. Vraća sat u vreme kada bi žena koja je progovorila mogla biti javno osramoćena i ponižena. To odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.

Verujem da su Džonijevi advokati uspeli da ubede porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i da zanemari dokaze koji su bili toliko ubedljivi da smo pobedili u Velikoj Britaniji.

Tužna sam što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam izgleda izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka – da govorim slobodno i otvoreno”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: