Neizvesnost raste: Otkriveno koja su ključna pitanja u slučaju Dep-Herd

Juče je, nakon pauze zbog praznika Dana sećanja, nastavljeno većanje porotnika koji treba da donesu presudu u sporu između Džonija Depa i Amber Herd.

Život

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2022.

14:29

Neizvesnost raste: Otkriveno koja su ključna pitanja u slučaju Dep-Herd
Foto: Profimedia

Porotnici su pristupili sudiji s pitanjem treba li u jednom delu donošenja presude u obzir uzeti sporni članak, ili samo njegov naslov.

Amber Heard je 2018. u Washington Postu objavila članak pod naslovom "Progovorila sam o seksualnom nasilju – i suočila se s gnevom naše kulture". Zbog tog je članka, što su pokušali da dokažu Depovi advokati, glumcu nanesena šteta zbog pogrešne slike zlostavljača koja se o njemu stvorila u delu javnosti, a zbog čega je izgubio i brojne glumačke angažmane.

Porotnicima je pojašnjeno da se u tom delu donošenja presude treba baviti samo naslovom članka, a ne celim člankom, zato što se u samom naslovu nalazi sporna implikacija da je Dep seksualno zlostavljao Herd dok su bili u vezi. "Naslov je tvrdnja o kojoj je reč", rečeno je porotnicima.

"Žele da budu sigurni da zakon primenjuju na pravi način"

Osim spomenutom tvrdnjom, porota se mora pozabaviti još njima dvema, a obe se nalaze u navedenom članku: "Pre dve godine, kada sam postala javna osoba koja govori o porodičnom nasilju, osetila sam silu gneva naše kulture prema ženi koja o tome odluči da progovori" i "Imala sam retku prednost da u stvarnom vremenu vidim kako institucije štite muškarce optužene za zlostavljanje".

O svakoj je tvrdnji postavljeno jedno ključno pitanje: "Mislite li da je gospodin Dep dokazao sve elemente klevete?" Ako odgovore pozitivno, porotnici moraju da odgovore na nekoliko drugih pitanja, poput toga je li se ta tvrdnja odnosila na Džonija Depa i je li Amber Herd imala nameru da naruši Depovu reputaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: