- Vesti -

Sankcionisana "ustaška" profesorka: "Podsticala i gledala ih sa smeškom"

Profesorka hrvatskog jezika Industrijsko zanatske škole u Slavonskom Brodu Nives Romanjek sankcionisana je zbog fotografije učenika završnog razreda te škole, koji su nosili maskirane pantalone, beretke i crne majice sa natpisom koji insinuira na ustaški poklič "za dom spremni".

Izvor: Tanjug
Podeli

Uz to ona je učenike fotografila sa podignutom desnicom u znak nacističkog pozdrava, pa je direktor škole Luka Mladinović doneo odluku o sankcionisanju nastavnice.

Profesorka sa skandalozne ustaške fotografije: "Ne vidim ništa loše, to su dobra deca"

Profesorka Romanjek, koja ih je podsticala i gledala sa smeškom, takođe je nosila crnu majicu sa natpisom i maskirne pantalone. U saopštenju direktora dostavljenom hrvatskim medijima se navodi, između ostalog, da je na osnovu utvrđenih činjeica i okolnosti, kao i razgovora sa nastavnicom i roditeljima učenika odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu.

Ko je profesorka koja je šokirala fotkom dece s fašističkim pozdravom - nije joj prvi ustaški ispad

Navodi se i da ona u narednoj školskoj godini više neće moći da aplicira za razredno starešinstvo nijednog odeljenja u ovoj školi.

Ustašluk u Hrvatskoj – maturanti u crnim uniformama salutiraju, profesorka oduševljena FOTO

Direktor se u saopštenju izvinio medijima i izrazio žaljenje u svoje i ime školskog centra na, kako je naveo, neprimerenim verbalnim istupima pojedinih zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu