- Vesti -

Jezero koje se isušuje 15 godina krenulo da otkriva mračne tajne: "Naći ćemo još tela"

Istorijska suša koja zahvata veći deo zapadnih Sjedinjenih Država potvrdila je neke stare sumnje, pa tako jezero Mead kod Las Vegasa otkriva svoje mračne tajne.

Izvor: Dnevnik.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bure sa ostacima ljudskog tela otkrivena je početkom maja na obali jezera Mead u okolini Las Vegasa nakon što se zbog suše znatno povuklo i smanjilo. Lokalna policija odmah je najavila kako očekuje da će pronaći još tela i bili su u pravu. Naime, u tom ogromnom rezervoaru, u kojem je nivo vode rekordno nizak, pronađeno je još ljudskih ostataka.

Nivo vode u jezeru počeo je opadati 2000. godine, a situacija postaje sve gora s učestalijim sušama i klimatskim promenama i potvrđuju se neke stare sumnje.

"Jezero se dramatično isušilo tokom poslednjih 15 godina", rekao je poručnik za ubistva gradske policije u Las Vegasu Rej Spenser i dodao: "Verovatno ćemo pronaći dodatna tela koja su bačena u jezero Mead kako nivo vode sve više pada''.

Dve sestre Lindzi i Linet Melvin koje su veslale na dasci u subotu pronašle su nove ljudske ostatke u zalivu Kalvil.

"Prvo sam mislila da se radi o ostacima ovce, a onda smo krenule malo da kopamo i pronašle ljudske ostatke. Teško mi je bilo da poverujem da smo zapravo našle ostatke ljudskog tela", rekla je Lindzi.

Uzrok smrti utvrdiće istražitelji okruga Klark, a "trenutno nema više informacija".

Drugi je to već slučaj pronalaska ljudskih ostataka nakon što je početkom meseca pronađeno bure, prilično nagriženo korozijom, a koje podseća na industrijski bubanj za skladištenje i u njemu su bili ostaci ljudskog tela, a uočili su ga ljudi koji su plovili na čamcu. Na temelju pronađenih ličnih predmeta istražitelji smatraju da je osoba, čije posmrtne ostatke iz temeljno istražuju forenzičari, ubijena 80-ih godina prošlog veka.

Obližnji Las Vegas istorijski je bio utočište zločinaca povezanih s mafijom, a za mafiju se veruje da je tela svojih neprijatelja bacala u duboke vode jezera, pišu strani mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu