Jezero koje se isušuje 15 godina krenulo da otkriva mračne tajne: "Naći ćemo još tela"

Istorijska suša koja zahvata veći deo zapadnih Sjedinjenih Država potvrdila je neke stare sumnje, pa tako jezero Mead kod Las Vegasa otkriva svoje mračne tajne.

Život

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2022.

14:05

Jezero koje se isušuje 15 godina krenulo da otkriva mračne tajne:
Foto: Profimedia

Bure sa ostacima ljudskog tela otkrivena je početkom maja na obali jezera Mead u okolini Las Vegasa nakon što se zbog suše znatno povuklo i smanjilo. Lokalna policija odmah je najavila kako očekuje da će pronaći još tela i bili su u pravu. Naime, u tom ogromnom rezervoaru, u kojem je nivo vode rekordno nizak, pronađeno je još ljudskih ostataka.

Nivo vode u jezeru počeo je opadati 2000. godine, a situacija postaje sve gora s učestalijim sušama i klimatskim promenama i potvrđuju se neke stare sumnje.

"Jezero se dramatično isušilo tokom poslednjih 15 godina", rekao je poručnik za ubistva gradske policije u Las Vegasu Rej Spenser i dodao: "Verovatno ćemo pronaći dodatna tela koja su bačena u jezero Mead kako nivo vode sve više pada''.

Dve sestre Lindzi i Linet Melvin koje su veslale na dasci u subotu pronašle su nove ljudske ostatke u zalivu Kalvil.

"Prvo sam mislila da se radi o ostacima ovce, a onda smo krenule malo da kopamo i pronašle ljudske ostatke. Teško mi je bilo da poverujem da smo zapravo našle ostatke ljudskog tela", rekla je Lindzi.

Uzrok smrti utvrdiće istražitelji okruga Klark, a "trenutno nema više informacija".

Drugi je to već slučaj pronalaska ljudskih ostataka nakon što je početkom meseca pronađeno bure, prilično nagriženo korozijom, a koje podseća na industrijski bubanj za skladištenje i u njemu su bili ostaci ljudskog tela, a uočili su ga ljudi koji su plovili na čamcu. Na temelju pronađenih ličnih predmeta istražitelji smatraju da je osoba, čije posmrtne ostatke iz temeljno istražuju forenzičari, ubijena 80-ih godina prošlog veka.

Obližnji Las Vegas istorijski je bio utočište zločinaca povezanih s mafijom, a za mafiju se veruje da je tela svojih neprijatelja bacala u duboke vode jezera, pišu strani mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: