Kuća koja je inspirisala film Prizivanje zla prodata za 27 odsto iznad tržišne cene

Kuća sa tri spavaće sobe iz ranog 19. veka u gradu Burilvilu u SAD-u uprkos šarmantnim istorijskim elementima - zapravo je "ukleta" kuća koja je inspirisala horor film iz 2013. "The Conjuring" (Prizivanje zla).

Život

Izvor: B92

Subota, 28.05.2022.

09:30

Kuća koja je inspirisala film Prizivanje zla prodata za 27 odsto iznad tržišne cene
Foto: Profimedia

Nakon što se na tržištu pojavila krajem 2021. za 1,2 miliona dolara, sablasno prebivalište upravo je prodato za 1,52 miliona dolara što je 27 odsto iznad tržišne cene.

Nekretnina, koja se nalazi na adresi 1677 Round Top Road, ima 280 kvadratnih metara -uključujući stropove sa gredama, kamine i drvene ormare u kuhinji.

Prethodni vlasnici, istraživači paranormalnih aktivnosti Džen i Kori Heinzen, kupili su kuću za 439.000 dolara 2019. - i proveli četiri meseca držeći se u jednoj sobi kao "znak poštovanja prema duhovima, dopuštajući im da se naviknu na njih umesto da upadaju", rekli su za "Wall Street Journal" u vreme kupovine. Međutim, ipak su primetili crnu figuru u dnevnom boravku.

"Kada smo shvatili da smo oboje budni i oboje smo to videli, nestalo je", rekao je Kori Heinzen. Par je takođe čuo korake i kucanje - i čak su videli bljeskove svetla u sobama koje nemaju svetla.

Časopis je takođe prvi objavio vest o ovoj prodaji, dodajući da je novi vlasnik bostonska developerka po imenu Džeklin Nunez. Više od 10 ljudi su dali svoje ponude za nekretninu, međutim pobedila je Džeklin.

"Ovo je za mene vrlo lična kupovina", rekla je ona, "Kada je stigla na tržište, pomislila sam: 'Ovo je posed koji ljudima omogućava da razgovaraju sa mrtvima.'"

Nunez je dodala da ne oseća da je kuća dom demona – već jednostavno "jedinstvena struktura".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: