Tumor veličine deteta, ali Džef Bridžiz smatra da postoji nešto opasnije od raka

Oskarom ovenčani glumac Džef Bridžiz otkrio je magazinu "Pipl" kako je bio "prilično blizu smrti" nakon što je oboleo od kovida 19 dok je bio na hemioterapiji. Naime, 72-godišnjoj zvezdi u oktobru 2020. dijagnostikovan je limfom.

Život

Izvor: B92

Petak, 27.05.2022.

13:04

Tumor veličine deteta, ali Džef Bridžiz smatra da postoji nešto opasnije od raka
Foto: EPA/MICHAEL KAPPELER

Bridžiz je potvrdio kako su mu lekari našli tumor veličine 30 centimetara puta 22 centimetra.

"Bilo je kao da imam dete u telu. Ali nije bolelo", rekao je glumac.

Džef Bridžiz ima rak limfnih žlezda

Bridžiz je gotovo odmah započeo hemioterapiju kroz infuzije, a potom i oralnu hemioterapiju. Hemioterapija je bila uspešna pre no što mu je stigla i dijagnoza korone.

"Dobio sam koktel koji je delovao i to neverovatno brzo. Ta stvar je doslovno eksplodirala u meni", rekao je on. Međutim, stigao je januar 2021. a glumčevo stanje opasno je narušila infekcija kovidom. Budući da su mu hemioterapijski tretmani ozbiljno oslabili imuni sistem, Bridžizovo telo nije imalo gotovo nikakvu odbranu od koronavirusa.

Džef Bridžiz pobedio rak

"Moje telo bilo je nemoćno. To je ono što čini hemioterapija, oduzima vam imuni sistem. Nisam imao čime da se borim protiv korone. Rak je postao ništa u poređenju sa kovidom", rekao je glumac.

Bridžiz je proveo pet meseci u bolnici zbog korone. Bio je toliko slab da se bez pomoći medicinske sestre nije mogao ni okrenuti u krevetu, a boca kiseonika bila je njegova svakodnevica.

"Bio sam prilično blizu smrti. Lekari su mi stalno govorili: 'Džefe, moraš se boriti. Ne boriš se. I da, bio sam spreman da se predam. Spreman za odlazak. Plesao sam već ples sa smrću", otkrio je glumac do kojih granica očaja je stigao.

Bridžiz je preživeo. Izborio se i sa rakom. I vratio se glumi. Upravo naslovnicom magazina Pipl započeo je promociju za kriminalističku seriju "The Old Man". Serija se temelji na istoimenom trileru Tomasa Perija iz 2017, a Bridžiz igra Dena Čejsa, bivšeg operativca Cije koji je proveo decenije skrivajući se od svoje bivše agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: