- Vesti -

Mešihat Islamske zajednice osudio naslove u medijima o Muameru Zukorliću

Mešihat Islamske zajednice za područje Sndžaka, objavio je saopštenje povodom natpisa pojedinih domaćih medija u kojma se pominje privatnost pokojnog rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića.

Izvor: B92
Podeli
Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

To saopštenje prenosimo:

"Mešihat Islamske zajednice najoštrije osuđuje ovakve nastupe smatrajući ih zlonamernim prema rahmetli Muftiji. Mešihat Islamske zajednice obaveštava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata sa dokumentom koji potvrđuje šeriatski brak i zahtevom za nasledstvo lažni i zlonamerni, sa jasnim ciljem diskreditacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića.

Mešihat Islamske zajednice poziva medije i nadležne državne organe da zaustave prljave napade na velikana bošnjačkog naroda, koji je nemerljivo doprineo poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog poverenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe.

Naslovi poput spomenutog i negativna kampanja na lik i delo rahmetli muftije Muamera Zukorlića, umesto kretanja napred i prosperitetne budućnosti, vraćaju nas unazad i prete da trajno ugroze ostvarene rezultate.

Mešihat poziva vernike na uzdržanost, jer nesporni autoritet rahmetli Muftije ne može biti narušen ovakvim i sličnim naručenim senzacionalističkim naslovima i tekstovima", glasilo je saopštenje Mešihata.

Oglasila se Elma Zukorlić o pojavljivanju navodne treće muftijine supruge

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu