Mešihat Islamske zajednice osudio naslove u medijima o Muameru Zukorliću

Mešihat Islamske zajednice za područje Sndžaka, objavio je saopštenje povodom natpisa pojedinih domaćih medija u kojma se pominje privatnost pokojnog rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2022.

18:12

Mešihat Islamske zajednice osudio naslove u medijima o Muameru Zukorliću
Foto:Profimedia

To saopštenje prenosimo:

"Mešihat Islamske zajednice najoštrije osuđuje ovakve nastupe smatrajući ih zlonamernim prema rahmetli Muftiji. Mešihat Islamske zajednice obaveštava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata sa dokumentom koji potvrđuje šeriatski brak i zahtevom za nasledstvo lažni i zlonamerni, sa jasnim ciljem diskreditacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića.

Mešihat Islamske zajednice poziva medije i nadležne državne organe da zaustave prljave napade na velikana bošnjačkog naroda, koji je nemerljivo doprineo poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog poverenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe.

Naslovi poput spomenutog i negativna kampanja na lik i delo rahmetli muftije Muamera Zukorlića, umesto kretanja napred i prosperitetne budućnosti, vraćaju nas unazad i prete da trajno ugroze ostvarene rezultate.

Mešihat poziva vernike na uzdržanost, jer nesporni autoritet rahmetli Muftije ne može biti narušen ovakvim i sličnim naručenim senzacionalističkim naslovima i tekstovima", glasilo je saopštenje Mešihata.

Oglasila se Elma Zukorlić o pojavljivanju navodne treće muftijine supruge

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: