Bili Ajliš otvoreno o dijagnozi koju ima od 11. godine: "Svi misle da pokušavam da budem smešna"

Bili Ajliš je u novom Netfliksovom serijalu "My Next Guest Needs No Introduction", koji vodi Dejvid Leterman odlučila da detaljnije progovori o životu sa Turetovim sindromom.

Život

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 23.05.2022.

09:10

Bili Ajliš otvoreno o dijagnozi koju ima od 11. godine:
Foto: Profimedia

Turetov sindrom je redak poremećaj nervnog sistema, a karakterišu ga neobični pokreti - tikovi ili neželjeni zvukovi koji ne mogu da se kontrolišu.

"Ukoliko me budete snimali dovoljno dugo, primetićete da imam mnogo tikova. Ovo je zaista čudna bolest, nisam ranije govorila o njoj. Ljudi misle da se ovako ponašam, jer pokušavam da budem smešna. To me mnogo vređa", rekla je Ajliš.

Dodala je da retko ko odmah primeti da pati od Turetovog sindroma i da postoji još nekoliko poznatih ličnosti koje imaju ovaj problem, ali da neće da otkrije njihova imena.

Leterman se u jednom trenutku zabrinuo da je njegovo pitanje uznemirilo i uzrokovalo još više tikova, ali mu je pevačica rekla da želi da nastavi sa razgovorom.

"Zanimljivo mi je da odgovaram na ova pitanja. Moje zdravstveno stanje me zbunjuje. Naprosto mi nije jasno", rekla je.

Dobila je dijagnozu kada je imala 11 godina.

"Tikovi me iscrpljuju, ali sam uspela da se sprijateljm s njima", zaključila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: