Pokrenuta peticija da se Konstrakti dodeli penzija, ona poručila: "Tanka sam sa stažom"

U Srbiji je pokrenuta peticija kako bi se njihovoj ovogodišnjoj predstavnici na Evrosongu – Ani Đurić Konstrakti – dodelila nacionalna penzija, što je komentarisala i sama pevačica i poručila kako je "tanka sa radnim stažom".

Život

Izvor: klix.ba

Sreda, 18.05.2022.

16:05

Pokrenuta peticija da se Konstrakti dodeli penzija, ona poručila:
Foto:EPA/ANDREJ CUKIC

U opisu onlajn peticije navodi se da je Ana "svojom umetnošću, stavom, delima i svakom svojom gestom i izgovorenom rečenicom prikazala i pokazala svetu najlepšu stranu srpskog naroda".

"Našu zastavu je ponosno isticala na svakom mestu i svakom koraku pred milionima gledalaca najvećeg televizijskog spektakla u svetu. Svoju pesmu je ponosno pevala na svom maternjem jeziku, za razliku od svih ostalih koji su svoje pesme pjevali na engleskom", poručili su.

Takođe, pokretači peticije ističu kako smatraju da su postojale velike šanse da njihova predstavnica pobedi, "da se nije uplela politika".

"Slobodna umetnica mora biti zdrava i imati sigurnu egzistenciju", poručili su.

Konstrakta je ubrzo odgovorila na ovu inicijativu na svom Instagramu, u priči, podelivši link peticije s natpisom "Da Konstra ode u penziju".

"Lepo je ovo s penzijom, ali vam moram reći da sam tanka sa stažom, ne znam bih li ga nakupila i sutra da se zaposlim. Tako da će biti cvrčak i mrav priča", poručila je.

Peticija je do sada prikupila više od 2.700 potpisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: