Srpski pevač postao centralna tema hrvatskog Dnevnika: MC Stojan bi da peva u muzeju – "Neće moći"

Srpski turbo-folk pevač Marko Stojković, poznatiji kao MC Stojan, postao je glavna tema srpskih i hrvatskih medija nakon što se na društvenim mrežama pojavila najava njegovog koncerta u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.

Život

Izvor: B92

Sreda, 18.05.2022.

12:11

Default images

Nakon što je nastup najavljen na ovom mestu, karte su od prvog maja puštene u prodaju, da bi se ispostavilo da pomenuti hrvatski muzej to uopšte nije dozvolio turbo-folk pevaču.

"S obzirom na objave i najave koncerta MC Stojana u Muzeju za umjetnost i obrt obaveštavamo Vas da se u Muzeju NEĆE održati navedeni koncert. MUO nikada nije dao saglasnost za održavanje koncerta organizatoru i zakupniku prostora Restorana. Nažalost, za to smo saznali tek putem medija i društvenih mreža te smo odmah po saznanju na to upozorili i zatražili otkazivanje komercijalnih javnih događanja bilo kakve vrste. Obaveštavamo da se spomenuti koncert NEĆE i NE MOŽE održati u prostorima Muzeja za umetnost i obrt niti se planiraju slična događanja s obzirom da je MUO zatvoren za javnost radi priprema za početak obnove", piše na službenoj Fejsbuk stranici zagrebačkog muzeja.

Pošto su iz muzeja demantovali da će MC Stojan nastupiti, pevač je najavio kako ne odustaje od namere da izađe pred publiku u Hrvatskoj. "Nažalost došlo je do nesporazuma vezano za lokaciju (ne našom krivicom) za zakazani koncert u Zagrebu 10. travnja. Nikakva loša namera nije bila u tom pogledu, datum održavanja koncerta stoji, a o novoj lokaciji istog bićete na vreme obavešteni. Zahvaljujem se na ovom velikom interesu, prodat je rekordan broj karata! U očekivanju potvrde nove lokacije, lep pozdrav! Voli vas MC Stojan", napisao je folker na Instagramu uz snimak hrvatskog Dnevnika na kojem se prikazivao prilog o zabuni koju je prethodno napravio. Interesantno je i da ulaznice za ovaj nastup koštaju čak 2.000 dinara ako su "obične", a ako na nastupu hoćete da imate i svoj sto, onda je cena drastično viša i iznosi čak 9.000 dinara, pišu hrvatski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: