Nisu mu zaboravili što je ismevao pokojnu Ejmi Vajnhaus – glumac se izvinio 11 godina kasnije

Nil Patrik Haris je odgovorio na kritike u vezi sa fotografijom koja ponovo kruži internetom, sa zabave za Noć veštica koju je priredio pre 11 godina, koja prikazuje poslužavnik sa hranom na kome je lažni leš Ejmi Vajnhaus.

Život

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2022.

12:19

Nisu mu zaboravili što je ismevao pokojnu Ejmi Vajnhaus – glumac se izvinio 11 godina kasnije
Foto: Profimedia

Ejmi Vajnhaus, džez pevačica i tekstopisac, umrla je 23. jula 2011. u 27. godini.

Nekoliko meseci kasnije Haris i njegov muž Dejvid Burtka priredili su žurku na kojoj su postavili tanjir za posluženje hrane na kojem je bio jezivi lažni leš sa cigaretom koja visi iz usta, uz poruku na kojoj je pisalo: "Leš Ejmi Vajnhaus".

Tradicionalno: Barni Stinson sa partnerom uživa na hrvatskom primorju FOTO/VIDEO

Ispod toga, beleška je detaljno opisala šta se nalazilo na meniju: "Goveđa rebra, svinjsko meso, pileća kobasica u začinjenom roštilj sosu". U ponedeljak je Haris napisao u izjavi za "Entertejnment vikli" (Entertainment Weekly) da je zažalio zbog tog čina, ali da mu je i danas žao.

"Fotografija koja se nedavno pojavila je sa zabave na temu Noć veštica, koju smo moj muž i ja organizovali pre 11 godina. Ejmi Vajnhaus je bila talenat koji se pojavljuje jednom u generaciji, i žao mi je zbog bola koji je ova slika izazvala."

Barni Stinson u metrou – i nije za potrebe snimanja

Fotografija i rasprava o njoj ponovo su oživele na Tviteru prošle nedelje, kada je spisateljica Ešli Riz napisala: "Ne mogu da verujem koliko veoma obaveštenih ljudi, prisutnih na internetu i starijih od 25 godina upravo sada saznaje za odvratnu tortu Ejmi Vajnhaus Nila Patrika Harisa".

Korisnici Tvitera su žestoko reagovali, prnosili objavu Riz na Tviteru i izneli svoja mišljenja o posluženju, koje su neki nazvali "uznemirujućim" i "okrutnim".

Originalnu sliku je na Tviteru prvi put postavio – i nakon toga obrisao – Džastin Mikita, suprug glumca iz serije "Modern family" Džesija Tajlera Fergusona.

Riz je ranije pisala o tom događaju u jednom članku iz 2018. Tokom godina priča je oživela nekoliko puta, međutim, nikada do tačke koja je primorala Harisa da odgovori, sve do ponedeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: