- Vesti -

Neda Arnerić bila veliki talenat, scene seksa snimala nevina: "Igrala sam nešto što nisam doživela"

Iako je reč o umetničkim delima, na legendarne scene intimnih odnosa u domaćim retko ko gleda samo iz tog ugla, a posebno kada su u pitanju atraktivni glumci i glumice. Jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije svakako je bila glumica Neda Arnerić.

Izvor: kurir.rs
Podeli
Foto: Profimedia/COLLECTION CHRISTOPHEL © Centar Film 1940's
Foto: Profimedia/COLLECTION CHRISTOPHEL © Centar Film 1940's

Lepo lice i graciozno telo učinili su da se mnogi zaljublje u nju. Gledali su je obnaženu u upečatljivim scenama intimnih odnosa velikih filmova domaće kinematografije. Ipak, malo je poznato da je kadrove seksa snimala kao devica, bez ikakvog iskustva i znanja kako se vodi ljubav. Ko bi to uopšte i posumnjao? Jer, kod Nede je tada sve odisalo erotikom, a roditelji su deci prekrivali oči da ih "ne kvare"…

Jugoslovenska lepotica je u filmu Lordana Zafranovića (1988) snimila jednu od najeksplicitnijih scena u istoriji ovdašnje kinematografije, a Neda je za ulogu Majre nagrađena i "Zlatnom arenom" u Puli. Film prati život bračnog para iz Nemačke koji dolazi na odmor u Hrvatsku, na ostrvo Hvar, gde se Majra, poreklom Zagrepčanka, a udata za dosta starijeg Manfreda (Stevo Žigon), upušta u ljubavnu aferu sa sinom gospođe u čijoj su kući odseli (Ranko Zidarić).

Neda i Ranko su snimili najeksplicitniju scenu u dotadašnjoj istoriji jugoslovenske kinematografije.

"Od prve scene obnaženog muškarca koji skače u more pa do posljednjeg prizora, sve odiše erotikom, pa se nekima može činiti da je radnja tu sporedna, kolateralna pojava samo da bi se mogla prikazati Neda Arnerić kako uzdiše", pisali su tada novinari. Ipak, od svih scena vođenja ljubavi koje je snimila Neda, najpoznatija je verovatno ona šumska, u duetu sa Slavkom Štimcem iz filma "Ko to tamo peva".

Dok posmatraju mladi par koji vodi ljubav u šumi, Miško (Aleksandar Berček) kaže ocu (Pavlu Vuisiću) čuveno: "Tata, i ja bih ono radio!", a racionalni švapski špijun (Danilo Bata Stojković) ljubavnicima poručuje mastralno i paradoksalno: "Sram vas bilo!"

O svojim obnaženim ulogama Neda Arnerić je u jednom intervju kasnije rekla:

"Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je, na primer, pisalo: oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom", objašnjavala je tada glumica u tekstu kojem su tadašnji urednici dali naslov "Snimala sam scene seksa dok sam bila devica".

Neda Arnerić preminula je 10. januara 2020. godine u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu