NATO čestitao Ukrajini pobedu na Evroviziji: "I pesma je lepa"

Na 66. Evroviziji u Torinu je pobedila ukrajinska grupa Kaluš orkestra sa pesmom "Stefanija".

Život

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.05.2022.

11:50

NATO čestitao Ukrajini pobedu na Evroviziji:
Foto: Profimedia

Zamenik šefa Severnoatlantske vojne alijanse Mirčea Djoana čestitao je Ukrajini pobedu na takmičenju za Eurosong i ocenio da "lepa pesma" svedoči o hrabrosti te zemlje u ratu protiv Rusije.

Prva reakcija zvanične Moskve na Evroviziju

"Želim da čestitam Ukrajini na pobedi na Evroviziji. Videli smo ogromnu podršku javnosti iz Evrope i Australije zbog hrabrosti. Naravno, i pesma je lepa", kazao je Djoana.

Oglasio se Zelenski nakon pobede Ukrajine na Evroviziji: "Naša hrabrost impresionira svet"

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Rumunije predsedava ministarskim sastankom NATO jer je generalni sekretar Jens Stoltenberg pozitivan na kovid.
Ukrajinski predstavnici pobedili su na Evrosongu sa pesmom Stefanija, a Djoana je pobedu prokomentarisao u kontekstu rata u Ukrajini i solidarnosti alijanse sa Kijevom.

Prva izjava pobednika Evrovizije: "Slava Ukrajini"; da li će ići u rat, i da li ih je Zelenski zvao?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: