Prva izjava pobednika Evrovizije: "Slava Ukrajini"; da li će ići u rat, i da li ih je Zelenski zvao?

Na večerašnjem finalu Evrovizije u Torinu ubedljivu pobedu odnela je Ukrajina, koja je završila takmičenje sa 631 poenom.

Život

Izvor: Sanja Dojkiæ

Nedelja, 15.05.2022.

01:32

Prva izjava pobednika Evrovizije:
Foto: Profimedia

Članovi Kaluš orkestra naveli su na svojoj pobedničkoj konferenciji za medije da za Ukrajince koji su izbegli imaju jednu poruku.

"Zahvalio bih se svim Ukrajincima, dijaspori i svima koji su doneli pobedu našoj državi. Ovo je vrlo važno nama u ovom trenutku. Slava Ukrajini", rekao je frontmen Kaluš orkestra Oleh.

Na pitanje da li je publika glasala za njih zbog trenutnog rata ili zbog pesme, pobednici su izjavili:

"U poslednje vreme svi su nam predviđali pobedu, čak i pre rata. Slušamo ovu pesmu u svim zemljama i veliko hvala za sve koji su je slušali i koji su glasali za nas".

Konstraktina prva izjava: "Znala sam da ovo ne prolazi ovde"

"Svaka pobeda je bitna Ukrajini ovih dana i u poslednje vreme ukrajinska kultura je napadnuta i ovde smo d adokažemo da je ta kultura živa i posebna", izjavili su pobednici.

Novinare je zanimalo da li ih je Zelenski zvao posle pobede i gde će se Evrovizija održati sledeće godine.

"Nismo razgovarali sa predsednikom, ima druga važna posla. A takmičenje će se održati sledeće godine u novoj, integrisanoj, srećnoj Ukrajini", izjavili su.

Podrška javnosti im mnogo znači i ona šalje poruku svetu.

Oglasila se Sara Jo

"Podrška je važna za ove trenutke, i zahvaljujemo se glasovima", ponovili su.

"Slušajte ukrajinsku muziku, gledajte ukrajinske filmove, i posetite Ukrajinu. Mi mešamo zaboravljenu ukrajinsku folklornu kulturu sa modernim zvukom. Ukrajina ima mnogo talentovanih ljudi", navode.

A šta će se desiti kad se vrate kući, da li će ići u rat?

Konstrakta doživela peh na nastupu, svi o tome pričaju

"Imamo privremeno odobrenje da budemo ovde i za dva dana smo u Ukrajini. ne znamo šta ćemo raditi posle, ali kao i svaki Ukrajinac borićemo se najviše što možemo", odgovorili su.

Žiri ih nije podržao kao publika, a Oleh objašnjava tu razliku u poenima.

"Uvek je drugačije kada vidiš umetnika uživo i preko ekrana. Moramo da radimo na tome kako se predstavljamo da nas žiri bolje vidi", rekao je Oleh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: