- Vesti -
Eurovision 2022
Eurovision 2022

Konstrakta na drugom mestu britanske liste: Pesma pisana u toku pandemije, usred nervnog sloma

Za Anu Đurić Konstraktu i njenu pesmu "In corpore sano" podrška stiže sa svih strana.

Izvor: B92, Novosti
Podeli
Foto: EBU/SARAH LOUISE BENNET
Foto: EBU/SARAH LOUISE BENNET

Britanski Bi-Bi-Si objavio je listu sedam pesama na koje bi trebalo obratiti pažnju tokom finala Evrovizije i Konstrakta je na drugom mestu.

Analiza britanskog medija uglavnom se bavi tekstom pesme "In corpore sano", koji je očigledno zbunio novinara.

"Radost Evrovizije nije u tome da analiziramo da li je glasanje političko ili ne, već u tome da pronađemo neobične, prelepe, strastvene i čudne nastupe koje su zemlje učesnice pripremile", piše Mark Sevidž.

Pred samo finale, velika promena na kladionicama - na kom mestu je sada Konstrakta?

Srpska pesma "In corpore sano" očigledno je napisana tokom pandemije, od strane osobe koja je sve dublje zalazila u sajtove sa savetima o zdravlju usred nervnog sloma", ocenjuje Mark.

"Oda ličnoj higijeni postavlja večna pitanja o nezi kose Megan Markl, pre nego što se pretvori u grozničavo ispitivanje higijene i pitanja kao što su da li podočnjaci znače da imate problem s jetrom. Možete da zamislite Konstraktu kako žvrlja ovaj tekst po zidovima tokom posebno mračne noći svoje duše, a ta slika postaje sve jasnija zbog hora koji joj se pridružuje i izgovara tekst na latinskom", piše poznati novinar.

Konstrakta pred večerašnje finale Evrovizije: "Glavni cilj - ispunjen"

"Za slučaj da to nije dovoljno čudno, ceo nastup Konstrakta pere ruke u lavoru. Naravno da je ovo favorit publike", zaključuje Bi-Bi-Si.

Pored Konstrakte, na svojoj listi BBC izdvaja i nastup Norveške, Italije, Španije, Australije, Ukajine i Estonije, a prvi put među favoritima našlo se i Ujedninjeno Kraljevstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 147 idi na stranu