- Vesti -
Eurovision 2022
Eurovision 2022

Hrvati sabotiraju Konstraktu - iz naftalina izvlače "Z" stolove, pakuju joj skandal

Verovatno najveći "skandal" naše delegacije pred ovogodišnju Evroviziju bila je pretpostavka da na uskršnjoj čestitki Konstrakta šalje skrivenu poruku podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu zbog stočića koji su mnogi protumačili da je u obliku slova "Z".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Toliko su jaka bila ta učitavanja, da je čak i RTS morao da reaguje i da izda saopštenje da se naša predstavnica preko ove fotografije ne izjašnjava politički, posebno ne prema Rusiji, te da su te insinuacije neprimerene i zlonamerne.

Tviter obeležio Konstraktinu sliku kao "neprimeren sadržaj" FOTO

Sama Konstrakta je stavila tačku na "Z", rekavši u više medija da su "stolovi ponekad samo stolovi".

Koliko god da nam se sada cela ova situacija činila smešnom, u tom trenutku se čak pisalo o diskvalifikaciji naše predstavnice.

Sinoć je Ana Đurić Konstrakta bila jedina iz regiona koja se kvalifikovala za finale posle dve polufinalne večeri, a hrvatska javnost, verovatno pogođena činjenicom da drugu godinu zaredom nemaju svog predstavnika na najvećem muzičkom takmičenju na svetu, pokušavaju da ponovo ožive priču o stolovima i skrenu pažnju javnosti na više puta demantovanu "podršku Rusiji".

Foto: Printskrin/Twitter
Foto: Printskrin/Twitter

Foto: Printskrin/Twitter
Foto: Printskrin/Twitter

Iako se ne radi o zvaničnom nalogu hrvatske Dore (nacionalne selekcije za Evroviziju) i hrvatske delegacije na Eurosongu, hrvatska delegacija bi mogla da obrati pažnju ko širi opasne dezinformacije u njihovo ime. Ovo nije samo stvar Evrovizije, već se radi o ljudskim životima, i "pakovati" bilo kome, a posebno prominentnoj javnoj ličnosti stavove koje je čak i demantovala, prelazi granice morala.

Posebno kada istovremeno postoji pokušaj diferencijacije "mi-oni", jer paralelno isti nalog postavlja razumljivu podršku Ukrajini - objava je pinovana na vrh profila nakon blaćenja naše umetnice. Potez koji svakako ne doprinosi međunarodnom pomirenju naših zemalja, već pravi još veći razdor.

Foto: Printskrin/Twitter
Foto: Printskrin/Twitter

Nalog namerno koristi najpopularnije heštegove za takmičenje, kako bi postove videlo što više ljudi, u trenutku kada se Konstrakti predviđa pobeda, i kada je iz sinoćnog polufinala izašla kao favorit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 147 idi na stranu