Vesti -

"Roboti prave ovu muziku, sve pesme liče" – Bilja Krstić o Konstrakti i njenoj konkurenciji VIDEO

Konstrakta je u finalu Evrovizije. Stegla su nam se srca sinoć, jer našu predstavnicu su prozvali poslednju, kad su već bili poznati svi ostali koji su prošli dalje iz druge polufinalne večeri. Ali za strah razloga nije bilo – gromoglasan aplauz koji je Konstrakta dobila nakon nastupa već nam je govorio da za nju mora biti mesta u finalu. Hoće li tamo pobediti muzika ili politika? O tome su za TV Prva govorile Bilja Krstić, poznata muzičarka i članica žirija tokom izbora našeg ovogodišnjeg predstavnika na Evroviziji, Elena Risteska iz Severne Makedonije, koja je tu zemlju predstavljala na Evrosongu 2006, zatim Danijel Alibabić iz Crne Gore, a pravo iz Torina javila se i Bojana Stamenov.

Izvor: TV Prva
Podeli
Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva

"Kao i svi, navijali smo za Anu. Ja sam čak imala takvu tremu, učinilo mi se da i ona ima tremu, pa sam počela da se tresem. Ako ne bih mogla da odaberem naše, birala bih Belgiju, to je pesma po mom ukusu. Imam utisak da ostale pesme liče jedna na drugu, kao da im jedna osoba radi iste aranžmane, iste koreografije", rekla je na početku Bilja Krstić.

Bilja Krstić je dodala kako se uvek izdvoje oni koji su zaista dobri, ali da utiče i politika, posebno usled trenutne globalne situacije.

"Uvek se izdvoje ti koji su dobri, kada se umeša malo politika, malo neke druge stvari, ipak je malo teže. Konstrakta je u odnosu na ostale kao iz drugog filma, verujem da će publika imati sluha za to", kaže Bilja Krstić.

Elena Risteska je prokomentarisala polufinalno veče iz perspektive bivšeg učesnika.

Objavljen redosled nastupa u finalu Evrovizije 2022 – pod kojim brojem je Konstrakta?

"Čestitam za prolazak u finale, bila sam u Beogradu i navijala za Balkan sa Đorđem Davidom. Konstrakti svaka čast, bila je drugačija. Andrea je mlada i posle skandala je izgubila samopouzdanje, ali je Konstrakta briljirala. Publika je sve rekla kada je počela u istom ritmu da aplaudira. Kada sam ja nastupala, pesme su bile mnogo bolje, neobičnije, te godine je bilo bar deset odličnih pesama, a sada, da budem iskrena, ne mogu da upamtim jedan refren", ispričala je Elena.

Bilja Krstić se potom još jednom osvrnula na ovogodišnji lošiji izbor pesama većine zemalja.

"Čini mi se kao da roboti prave ovu muziku. Mi živimo u ovom vremenu, 21. vek, scenografija je bila fantastična, ali u tehnološkoj trci su izgubljene pesme", zaključila je Bilja Krstić.

"Mi smo dosadan i bezvezan narod, Srbi su zanimljiviji" – Hrvati pali u depresiju zbog Konstrakte

Uključila se i Bojana Stamenov iz Torina. Ona je najavila kako će još danas otići na kafu sa Konstraktom.

"Konstraktin nastup je bio efektan, Evrovizija jeste scenski nastup, pa to tako i treba da bude. Prvi put sam bila u publici, pre sam bila na sceni. Sa Konstraktom ću danas da se vidim, sinoć nisam ni smela da je diram. Mislim da imamo jako dobre šanse, po reakciji publike. Cela arena je podržala Konstraktu kao jedan, izdvaja se i posebna je", kaže Bojana Stamenov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu