Evrovizija 2022. - Konstrakta u finalu; ceo region je ispao iz takmičenja

Završeno je drugo polufinale Evrovizije, koje se ove godine održava u Torinu, Italiji. Večeras se 18 zemalja nadmetalo za svoje mesto u finalu čije nastupe ćemo gledati ponovo u subotu 14. maja.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2022.

21:00

Evrovizija 2022. - Konstrakta u finalu; ceo region je ispao iz takmičenja
Foto: JORDY BRADA (MOROCCANOIL)

Večeras će se za mesto u finalu boriti Finska, Izrael, Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Kipar, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska i Češka, tim redosledom.

Za finale izborili su se: Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunija i Srbija!

Nakon prve polufinalne večeri u finale prošle su Jermenija, Holandija, Moldavija, Ukrajina, Portugalija, Grčka, Norveška, Litvanija, Island i Švajcarska.

Grupa Maneskin je pobedom na prošlogodišnjem izdanju Evrovizije u Roterdamu vratila takmičenje u Italiju, a kao grad domaćin izabran je Torino.

Sve najnovije vesti o Evroviziji pratite iz minuta u minut u Live blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

323 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: