Predstavnica Crne Gore besna na organizatore: "Trude se oko zemalja koje imaju više para", "Haos je"

Vladana, predstavnica Crne Gore na Evrosongu, kaže da Italija nije položila ispit kad je reč o organizaciji tog takmičenja.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2022.

19:55

Predstavnica Crne Gore besna na organizatore:
Foto: ALEKSANDRA JOVIC

Ona će večeras, u drugom polufinalu otpevati pesmu "Breathe", a u poslednjem javljanju uoči nastupa u dvorani Pala olimpiko iz nje ne isijava optimizam, već ogorčenost zbog odnosa organizatora prema crnogorskoj delegaciji. Slične primedbe stizale su i od drugih delegacija, pa crnogorski mediji pišu da nije reč o izolovanom slučaju.

Drugo polufinale Evrovizije: Srbija nastupa treća; Ronela: "Bog zna bolje"; region na dnu tabele


"Očekivala sam mnogo bolju organizaciju svega. U tome smo saglasni svi. Mislim da bi Crna Gora sve odradila bolje. Sve je nekako haotično, testiramo se svaka tri dana na koronavirus, dosta smo udaljeni i od grada i od arene, pa nemam osećaj da sam došla na neki veliki događaj kao što je Eurosong", započela je Vladana.

"Ne znam gde sam i šta se dešava" – Konstrakta se požalila nekoliko sati pred nastup u Torinu Evrosong u Italiji obeležili su tehnički problem, od kojih je najveći onaj s kinetičkim suncem, oko kojeg je trebalo da se vrti nastup većine takmičara. Sunce je na kraju zaustavljeno zbog neispravnosti, a mnogi su morali da promene nastupe u poslednjem trenutku. Pritom neke rezervne zamisli, tvrdi Vladana, domaćini nisu poštovali da bi se uopšte moglo govoriti o adekvatnoj realizaciji plana B.

Prema njenim rečima, improvizacija će se dogoditi tamo gde joj mesto nije.

Hrvatska ponovila neuspeh – drugu godinu zaredom ništa od finala, krenule teorije zavere

"Koliko god da smo se trudili oko nekih stvari koje se tiču samog nastupa, molbe nam nisu uslišene, jer se očigledno oni trude mnogo više oko zemalja koje imaju više novca. To što će gledaoci videti nije ono što smo mi planirali. Moj nastup trebalo je da prati topla ljudska priča, a on sada izgleda prilično prazno zbog tog kinetičkog sunca za koje su obavestili da ne funkcioniše kako je planirano i to dva dana pre nego što su delegacije stigle u Torino", rekla je.

"Gledaoci moraju da znaju da to nije do nas, jer smo zaista svi uložili mnogo truda i dokaz za to je da ove godine, na primer, imamo možda i najbolji spot, a tako je i nastup trebalo da bude zanimljiv. Osim toga, imamo zanimljiv kostim, koji reaguje na zvuk i napravljen je da simulira disanje mojih "pluća" koja će svetleti. Programirao ga je inženjer koji radi za Google ATAP inovacije i francuska dizajnerica Klara Daguin. I moramo priznati svi da tako nešto sigurno Evropa nije očekivala od Crne Gore", tvrdi Vladana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: