Sinoćno polufinale uticalo na kladionice - šta se promenilo

Nakon sinoćne prve polufinalne večeri Evrovizije, stanje na kladionicama se promenilo - čini se da uživo nastupi itekako utiču na predviđanja ko će osvojiti najveće muzičko takmičenje na svetu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 11.05.2022.

15:20

Sinoćno polufinale uticalo na kladionice - šta se promenilo
Foto: EBU / Andres Putting

Sinoć smo dobitli prvih deset finalista a kladioničari su ove godine, makar za prvo polufinale, malo i omašili.

Nakon što su pravilno predvideli devet od deset takmičara u oba polufinala 2021. godine, jučerašnje rangiranje za kvalifikacije pogrešili su tri (ili dve, u zavisnosti od toga kada ste pogledali) kvalifikacije iz prvog polufinala. Dok su se Austrija i Švajcarska nadmetale za deseto mesto kladioničara – sa Švajcarskom koja je pobedila u toj bici – Island i Litvanija su bile pozicionirane daleko izvan zbirnih deset najboljih. Albanija i Letonija, na osmom i devetom mestu, izgledale su sigurnije, ali su izgubile na kraju i nisu prošle u finale ovogodišnjeg izdanja takmičenja.

Konstrakti zapalo najbizarnije pitanje u emisiji, ona odgovorila iskreno: "Da, naravno" VIDEO

Što se tiče favorita za pobedu, sinoćnja pomenuta iznenađenja su malo promenila situaciju na vrhu. Ukrajina, nakon uspeha u polufinalu, drži snažno vođstvo u klađenju. Italija je povratila svoju drugu poziciju, vraćajući Britanca Sema Rajdera na treće mesto. Švedska i Španija kompletiraju pet najboljih kao i ranije.

Albanska predstavnica na kraju nastupa pokazala "orla": "Sram te bilo" FOTO

Naša umetnica Konstrakta nalazi se na 9. mestu, a sudeći po promenama koje su se desile nakon prve polufinalne večeri, možemo pretpostaviti da će se i pozicioniranje naše predstavnice promeniti nakon što publika uživo bude pogledala nastup za numeru "In corpore sano".

Prvih deset favorita za pobedu na današnji dan Evrovizije su:

1. Ukrajina
2. Italija
3. Ujedinjeno Kraljevstvo
4. Švedska
5. Španija
6. Poljska
7. Grčka
8. Holandija
9. Srbija
10. Norveška

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: