Evrovizija 2022. - izabrani prvi finalisti; Mia Dimšić "žrtva interesa"; Albanija i Hrvatska ispale

Prvo polufinalno veče Evrovizije 2022. koje se ove godine održava u Torinu, Italiji, završeno je i izabrano je deset zemalja čije nastupe ćemo gledati ponovo na finalu 14. maja.

Život

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2022.

20:13

Evrovizija 2022. - izabrani prvi finalisti; Mia Dimšić
Foto: Profimedia

Ove večeri za svoje mesto u finalu nadmetalo se 17 zemalja. Samo deset dobilo je priliku da nastupa na finalu najvećeg muzičkog takmičenja na svetu u subotu, 14. maja.

Večeras boje svoje zemlje branile su: Albanija, Litvanija, Letonija, Švajcarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Holandija, Moldavija, Portugalija, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška, Jermenija.

"Pravda za Ronelu" - Albanija nije prošla u finale, fanovi besni, viču: "Krađa"

U finale prošle su Jermenija, Holandija, Moldavija, Ukrajina, Portugalija, Grčka, Norveška, Litvanija, Island i Švajcarska.

Grupa Maneskin je pobedom na prošlogodišnjem izdanju Evrovizije u Roterdamu vratila takmičenje u Italiju, a kao grad domaćin izabran je Torino.

Sve najnovije vesti o Evroviziji pratite iz minuta u minut u Live blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: