Biljana Srbljanović objavila prvi snimak spomenika Zoranu Đinđiću VIDEO

Dramaturškinja Biljana Srbljanović objavila je na svom nalogu na Tviteru prvi snimak spomenika Zoranu Đinđiću.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2022.

12:30

Biljana Srbljanović objavila prvi snimak spomenika Zoranu Đinđiću VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Biljana Srbljanović je koautorka spomenika zajedno sa vajarem Mrđanom Bajićem.

Njihov rad je osvojio prvu nagradu na međunarodnom konkursu za izradu idejnog rešenja obeležja Zoranu Đinđiću na budućem šetalištu – preuređenom Studentskom trgu. U nadmetanju za najbolje rešenje za spomenik 40 učesnika borilo se od marta, kada je dvostepeni konkurs raspisan. Posle prve runde, završene krajem juna, žiri je odabrao šest radova i njihovim autorima raspodelio nagradni fond od 19.000 evra. Na čelu žirija bio je Boris Podreka, a članovi su slikari akademici Dušan Otašević i Vladimir Veličković, vajar Mirsad Begić i arhitekta Milutin Folić.

Podsetimo, Skupština grada Beograda je na sednici 8. juna 2016. godine odluku da u Beogradu bude podignut spomenik premijeru dr Zoranu Đinđiću, na kojeg je izvršen atentat 12. marta 2003. godine i imenovala Odbor za podizanje spomenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: