Grupa U2 nastupila u Kijevu: "Došli smo na poziv Zelenskog" VIDEO

Bono Voks i The Edge iz Irske rok grupe U2 nalaze se u Ukrajini, a nastupom u metrou u Kijevu pružili su podršku ukrajinskom narodu.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2022.

08:50

Grupa U2 nastupila u Kijevu:
Foto: Profimedia

Bend poreklom iz Dablina je u Ukrajinu došao na lični poziv predsednika Volodimira Zelenskog. Članovi benda su tu informaciju potvrdili putem zvaničnog Tviter naloga.

"Predsednik Zelenski nas je poozvao da nastupimo u Kijevu kao vid podrške ukrajinskom narodu i mi smo to došli da uradimo", piše na Tviter profilu popularnog benda.

"Ljudi u Ukrajini se ne bore samo za svoju slobodu, vi se borite za sve nas koji volimo slobodu", poručio je Bono tokom pauze akustičnog dueta. Publika je mogla da čuje klasike U2 "Sunday Bloody Sunday", "Desire" i "With or Without You".

Bonu se pridružio ukrajinski pevač u vojnoj uniformi Taras Topolija iz benda Antytila. Otpevali su stari soul standard "Stand By Me", promenivši reči u "Budi uz Ukrajinu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: