Evrovizija na udaru kritika, prete organizatorima: "Zgroženi smo"

Evropska radio-difuzna unija (EBU) bila je prinuđena da se izjasni protiv zlostavljanja, pretnji i uznemiravanja usmerenih na one koji organizuju ovogodišnje izdanje Evrovizije.

Život

Izvor: B92

Petak, 06.05.2022.

14:54

Evrovizija na udaru kritika, prete organizatorima:
Foto: rarrarorro/Shutterstock

Veliko finale muzičkog takmičenja je za nešto više od nedelju dana, ali izgleda da mu ne pristupaju svi sa pravim duhom.

"Snažno osuđujemo sve oblike diskriminacije i zgroženi smo ozbiljnim nivoima onlajn zloupotrebe koja je usmerena na one koji vredno rade na produkciji ovogodišnje emisije", navodi se u saopštenju na zvaničnom nalogu Evrovizije na Tviteru.

Konstrakta jutros otputovala u Torino, a tamo drama: Problem pred održavanje Evrovizije

Dodaju da će svako ko pređe granicu uvredljivog ponašanja biće odmah blokiran i prijavljen, a "u ozbiljnim slučajevima radićemo sa našim partnerima na društvenim medijima na svim platformama kako bismo te pojedince prijavili relevantnim lokalnim vlastima".

Srbija bolja od Ukrajine, Hrvatske i Albanije – presudio žiri, visoko se kotiramo

"Razumemo da je strast i ljubav prema Pesmi Evrovizije duboka i da EBU podstiče slobodu govora, ali naši umetnici, ekipa i volonteri treba da budu u mogućnosti da obavljaju svoj posao bez ciljanog zlostavljanja, pretnji i uznemiravanja", navodi se dalje u saopštenju. "Pesma Evrovizije je stvorena da izgradi jedinstvo. Njegove vrednosti su inkluzivnost, univerzalnost i slavljenje različitosti kroz muziku. Pozivamo naše onlajn pratioce i fanove umetnika koji učestvuju u ovogodišnjem takmičenju da poštuju te vrednosti i sve one koji učestvuju u događaju i razgovaraju o ovogodišnjoj emisiji na civilizovan i pun poštovanja način", apeluje se na zvaničnom nalogu Evrovizije na Tviteru.

"Ako pobedim, dovodim Evroviziju u Glibovac" – urnebesne Konstraktine izjave iz Torina VIDEO

Prvo polufinalno veče Evrovizije je 10. maja, a naša predstavnica Konstrakta nastupaće druge polufinalne večeri 12. maja. Finale najvećeg muzičkog takmičenja na planeti je u subotu 14. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: