Da li Konstrakti preti diskvalifikacija? "Šta da je pobedila Zorja?"; "Treba da izađe i kaže - mrš"

Polemika oko vaskršnjih fotografija srpske predstavnice na Evroviziji ne jenjava. Tviteraši su osudili scenografiju jer je sto za kojim ona sedi u obliku latiničnog slova Z, a pomenuta platforma je fotografiju označila kao "potencijalno osetljiv sadržaj". Da li će Konstrakta biti diskvalifikovana sa takmičenja?

Život

Izvor: B92

Utorak, 26.04.2022.

09:29

Default images

"Dok god to nije nijedan zvaničan stav, to je fenomen društvenih mreža da nešto proglašava a da ih niko ništa ne pita. Lepota je u oku posmatrača. Ja to ne bih tumačio tako", rekao je za TV Prva kompozitor i tekstopisac Marko Kon.

"Šta da je pobedila Zorja, da li bi mogla da se potpiše svojim imenom", upitao je Kon, koji smatra da ova situacija ne može da utiče na Konstraktino pojavljivanje na takmičenju, iako sve što ima nacionalno obeležje, kako kaže, mora biti političko.

Napad na Konstraktu, čak je i RTS morao da reaguje: "Neprimereno, zlonamerno" FOTO

Luka Matić sa radija "Play" kaže da je Tviter postao generalno osetljiv, ali dodaje i da je problem što se toliko uzimaju u obzir stavovi sa ove platforme.

"Cela kampanja osvešćivanja je prešla u ostršćivanje. Dolazi do autošovinizma. Ovde vidim pobednicu Evrosonga", rekao je Matić i dodao: "Voleo bih da Konstrakta izađe i kaže: 'Ja se izvinjavam, ali mrš!'".

Kon sa druge strane misli da Konstrakta ne treba da se oglašava jer je čitava stvar bizarna.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: