Napad na Konstraktu, čak je i RTS morao da reaguje: "Neprimereno, zlonamerno" FOTO

Nakon napada na predstavnicu za pesmu Evrope Anu Đurić Konstraktu zbog fotografija postavljenih na evrovizijskom tviter nalogu RTS-a, Radio Televizija Srbije oglasila se saopštenjem.

Život

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 25.04.2022.

13:55

Napad na Konstraktu, čak je i RTS morao da reaguje:
Foto: Printskrin/TV Prva

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo "Z", ujedno "predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini". Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno.

Konstraktina uskršnja fotografija podelila Tviter – svi gledaju u stočiće FOTO

Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu".

Podsetimo, juče je na zvaničnim evrovizijskom nalogu RTS-a na Tviteru objavljena uskršnja fotografija koja je digla buru u javnosti zbog stočića koji su u obliku slova Z, koje su mnogi doveli u vezu sa ratom u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: