Konstraktina uskršnja fotografija podelila Tviter – svi gledaju u stočiće FOTO

Na zvaničnom evrovizijskom nalogu RTS-a na Tviteru objavljene su fotografije naše predstavnice za pesmu Evrope Ane Đurić Konstrakte kao čestitka za vaskršnje praznike, koje su izazvale buru na društvenim mrežama.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2022.

11:13

Konstraktina uskršnja fotografija podelila Tviter – svi gledaju u stočiće FOTO
Foto: Printscreen/TV Prva

Praznična poruka i originalna pojava naše pevačice pali su u drugi plan zbog politike, i mnogi su ih protumačili kao provokaciju, pa čak traže i kažnjavanje Srbije.

Naime, nameštaj liči na latinično slovo "Z", slovo koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim slovom.

Mnogi korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom niti davala bilo kakve izjave na tu temu.

Iako su mnogi davali različita tumačenja o značenju slova "Z" za rusku vojsku, najverovatnije je u pitanju prosto označavanje vozila kako bi se izbegla prijateljska vatra, što je najlakše postići lako uočljivim belim slovom ofarbanim na maslinastozelenim tenkovima.

Ostaje da se vidi da li će Konstraktina vaskršnja čestitka u današnjem svetu u kome se zabranjuju slova, pisci i kompozitori imati nekakve posledice po njeno učešće na Evroviziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: