Majka ga gađala pikslom u glavu, stalno je strahovao – Džoni Dep o teškom detinjstvu

U toku je maratonsko suđenje između glumca Džonija Depa i njegove bivše supruge Amber Herd, koje je otvoreno za javnost.

Život

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2022.

14:48

Majka ga gađala pikslom u glavu, stalno je strahovao – Džoni Dep o teškom detinjstvu
Foto: Profimedia

Glumac je naime tužio bivšu suprugu za klevetu zbog članka iz 2018. godine, koji je napisala za Vašington post (Washington Post). U njemu je pisala o navodnom porodičnom zlostavljanju. Amber Herd pak tuži Depa i traži 100 miliona dolara, navodeći da ju je omalovažio kad ju je optužio da laže, piše Kurir.

Nakon svedočenja ljudi iz njihovog okruženja, glumac je juče pred sudom izneo svoju stranu priče o burnom odnosu sa Amber Herd, a osim toga je progovorio i o svom odrastanju, rekavši da ga je njegova majka Beti Su Palmer, koja je preminula 2016. godine, redovno zlostavljala. Međutim, tvrdi da je mnogo naučio od svojih roditelja, pogotovo o vaspitanju dece.

"Ona je psihopata"; "Ko još to radi?": Otkriven bizaran detalj u slučaju Dep–Herdova FOTO

"Tačno sam znao kako da odgajam decu kada je moja devojka Vanesa Paradi zatrudnela. Tačno sam znao kako odgajati decu, što je bilo potpuno suprotno od onoga što su moji roditelji radili. Nikada nemojte povisiti glas pred svojom decom, nikada. Ili vrištati reč 'ne'. Nikada svojoj deci nisam želeo da kažem 'ne'. Želeo sam da im pokažem da postoje opcije", rekao je tada.

Takođe je spomenuo verbalno zlostavljanje, prozivke i maltretiranje koje je doživeo od svoje majke, koju je opisao kao vrlo nepredvidivu.

"Iskoristila je svaku priliku da bude okrutna prema meni koliko god može da bude", rekao je glumac.

Nervozno se nasmejao dok se prisećao kako je na njega bacila pepeljaru koja ga je udarila u glavu, kako ga je gađala cipelama sa potpeticama, telefonom, "šta god joj se tada našlo pri ruci".

Bivša asistentkinja Amber Herd o "šefici iz pakla": "Unela mi se u lice"; "Pljuvala je po meni..."

"U našoj kući nikada nismo imali neku vrstu sigurnosti ili zaštite, jedino što je trebalo da uradimo bilo je da se držimo podalje od nje. Kad bi se ona razbesnela, nekog bi dohvatila, a to bih najčešće bio ja. Fizičko nasilje, fizičko zlostavljanje. To je bila konstanta. Svi smo bili pomalo šokirani. Kad bi prošla pored nas, automatski bismo pokušali da se zaštitimo jer nismo znali šta će se sledeće dogoditi", prisetio se Dep i ispričao kako je njegova majka njemu i njegovoj braći i sestrama davala okrutna imena. Njegovu sestru, čije je pravo ime Kristi, namerno je zvala Vajolet, jer se tako zvala majka njegovog oca, koju je Depova majka prezirala.

"Moja majka je prezirala roditelje mog oca. Baka se zvala Vajolet, pa je moja majka sestri govorila: Dođi ovamo, Vajolet, uđi ovamo, Vajolet. Moja sestra Kristi vrlo je dobro znala da je to psihološko i emocionalno maltretiranje, ali je morala to da prihvati. Jednostavno morate prihvatiti taj bol", ispričao je Dep.

On je tad imao lenje oko, pa je u jednoj fazi života morao da stavlja flaster preko svog zdravog oka kako bi pokušao da ojača ovo drugo. Majka ga je zbog toga nazivala pogrdnim imenima kako bi ga ponizila.

"Psihološko zlostavljanje bilo je gotovo gore od premlaćivanja. Premlaćivanje je samo fizički bol, a s njim naučite da se nosite, prihvatite. Ali psihičko i emocionalno zlostavljanje je ono što nas je uništavalo", priznao je.

Za svog oca Džona Kristofera Depa rekao je da je bio ljubazan, čovek koji je stoički sve podnosio i nikada nije izgubio živce ili napao Beti Su, sve do jednog dana kada je Depu bilo 15 godina, a on je tada otišao i više se nije vratio.

"Nisam shvatio kad je moj otac otišao. Jednog jutra je otišao na posao, spakovao stvari u automobil i otišao. Mama je došla kući s posla satima kasnije, oko 15.30 sati. Ušla je u kuću, zastala, pogledala oko sebe i nešto je osetila. Rekla nam je: 'Vaš tatica je otišao. Otišao je, otišao je'. Zatim je otrčala u njihovu spavaću sobu, pogledala u ormar, otvorila vrata i videla da njegove odeće i stvari više nema. Bila je uzrujana. Uzeo sam njen automobil i odvezao se do tatinog posla. Imao sam 15 godina i došao sam pred njega i rekao mu: 'Slušaj, čini se da je neko ukrao svu tvoju odeću'. On mi je odgovorio: 'Da, završio sam. Ne mogu više. Ne mogu više tako da živim. Sada si ti glavni muškarac u kući...' Te mi njegove reči nisu baš najbolje legle. Nisam bio spreman da čujem te reči", ispričao je Dep na sudu.

Njegova majka je nakon toga patila od vrlo teške, teške depresije.

"Jednog popodneva sam zaspao i kada sam se probudio, ušao sam u dnevnu sobu i video svoju majku kako gotovo usporeno puzi, znao sam da nešto nije u redu. Iz usta su joj potekle bale. Ulazna vrata su se otvorila, moj ujak i dva bolničara su ušli i bacili je na nosila, te je odvezli u bolnicu na ispiranje želuca. Progutala je mnoštvo tableta i pokušala da počini samoubistvo", rekao je slavni glumac.

"Ona je bila vrlo snažna žena, ali kad je izašla iz te bolnice, patila je od toliko duboke depresije da je živela na kauču i spala na otprilike 30 kilograma. Te slike su mi se vrtele u glavi. Smatrao sam da je moj otac otišao na kukavički način. Bio sam duboko uznemiren zbog toga", priznao je Dep, prenosi Dejli mejl (Daily Mail).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: