Alek Boldvin tvrdi da je oslobođen krivice: "Bilo je nekoliko propusta rukovodstva"

Holivudski glumac Alek Boldvin tvrdi da je oslobođen optužbi za smrt snimateljke Haline Hačins, koju je slučajno ubio na snimanju filma 'Rust'. Glumac je to izjavio ubrzo nakon što su zvaničnici Kancelarije za bezbednost i zdravlje na radu odredili maksimalnu kaznu za producente pomenutog vesterna.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2022.

16:44

Alek Boldvin tvrdi da je oslobođen krivice:
Foto:EPA/ JUSTIN LANE

Izvršni producenti bi tako trebalo da plate kaznu od 136.793 dolara, što je maksimum na raspolaganju, prenosi Dejli mejl. Sam Boldvin je bio producent, ali je zabeležio izvod iz zvaničnih istražnih dokumenata u kojem se navodi da je bio uključen u scenario i odabir glumaca, ali ne i u bezbednosne procedure.

"Bilo je nekoliko propusta rukovodstva i više nego dovoljno dokaza koji sugerišu da je ova smrtonosna pucnjava, u kojoj je ubijena Halina Hačins i ranjen Džoel Souza, izbegla poštovanje standardne prakse. Poenta je da je obaveza poslodavaca da poštuju nacionalne standarde, a to se nije desilo na snimanju filma 'Rust.' Nastavljamo da se molimo i u mislima smo njenih najmilijih. Iako razumem da nikakva novčana kazna ne može nadoknaditi ljudski gubitak, produkciju filma Rust smatramo potpuno odgovornim", rekao je sekretar kabineta za životnu sredinu Novog Meksika Džejms Keni.
"Zahvalni smo Kancelariji za rad i bezbednost Novog Meksika na istrazi ovog slučaja", navodi se u zvaničnom saopštenju Boldvinovog tima. Osim toga, u izveštaju se priznaje da je Boldvinov producentski rad na filmu bio ograničen na odobravanje promena u scenariju i kreativni kasting. "Boldvin nije imao ovlašćenja nad pitanjima koja su pod istragom i drago nam je što su zvaničnici Novog Meksika razjasnili ova kritična pitanja. Uvereni smo da će osobe identifikovane u zvaničnom izveštaju odgovarati za ovu tragediju."
Podsetimo, Alek Boldvin je pucao iz rekvizita i slučajno ubio snimateljku Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu na snimanju vesterna 'Rust'. Hačinsova (42) je helikopterom prebačena u Univerzitetsku bolnicu Nju Meksika u Albukerkiju, gde je umrla, a Souza je kolima hitne pomoći prebačen u Regionalni medicinski centar Kristus u Sent Luisu i oporavio se do podneva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: