Olena Zelenska otkrila kad je poslednji put videla muža - rekao joj je samo dve reči

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska otkrila je da je poslednji put supruga videla kad je rat u toj zemlji počeo, a u velikom intervjuu za Vogue progovorila je i o agoniji kroz koju Ukrajinci prolaze.

Život

Izvor: index.hr

Utorak, 12.04.2022.

13:56

Olena Zelenska otkrila kad je poslednji put videla muža - rekao joj je samo dve reči
Foto: Profimedia

Kako je ispričala, prvog dana ruske invazije probudila ju je buka između 4 i 5 sati ujutro, a ubrzo je saznala da je reč o eksplozijama.

Tad je poslednji put videla supruga u odelu, kaže. Nakon toga presvukao se u vojničku odeću, koju i danas nosi.

"Počelo je", bilo je sve što joj je u tom trenu rekao.

Njegova kancelarija ubrzo je postala mesto sastajanja vojnog zapovedništva, a Zelenski se odvojio od svoje porodice. Otada su on i supruga razgovarali samo telefonom.

Na pitanje šta je rekla svom devetogodišnjem sinu i 17-godišnjoj ćerki, rekla je: "Deci ne treba ništa objašnjavati. Oni vide sve, kao i svako dete u Ukrajini. Sigurno, to nije nešto što bi deca trebalo da vide - ali deca su vrlo iskrena. Od njih ne možete ništa sakriti."

Rekla je da će ukrajinska omladina izrasti u rodoljube, spremne da brane svoju domovinu. Kad su deca u pitanju, najbolja strategija je istina, dodala je.

Rekla je da je Putin krenuo da deli njen narod, ali to je nemoguće.

"'Upravo taj lični bes i bol, koje svi osećamo, trenutno aktiviraju žeđ za delovanjem, odupiranjem agresiji, obranom naše slobode", istakla je i dodala da je Ukrajina postala zemlja volontera: s umetnicima, ugostiteljima i frizerima koji rade zajedno kako bi pomogli svojoj braći po oružju.

Zahvalila je svim zemljama koje su primile ukrajinske izbeglice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: