Putinova najstarija ćerka se razvela, a propao joj je i unosan posao

Rat u Ukrajini uništio je nade Putinove najstarije kćerke Marije Voroncove, koju je dobio iz braka sa nekadašnjom prvom damom Rusije Ljudmilom Škrebnjevom, tvrde strani mediji.

Život

Izvor: B92

Sreda, 23.03.2022.

09:34

Putinova najstarija ćerka se razvela, a propao joj je i unosan posao
Foto: Profimedia

Naime, Marija, koja je specijalistkinja za područje genetskih bolesti kod dece, imala je plan da otvori elitni medicinski centar za "superbogate strance u Rusiji", a sada je sve propalo.

Ove tvrdnje izneo je Sergej Kanev, prognani ruski novinar istraživačkog novinarstva.

"Ona ima veliki udeo u megaprojektu za izgradnju modernog medicinskog centra u blizini Sankt Peterburga. Planovi su bili da privuku pacijente iz Evrope te bogataše iz zemalja Persijskog zaliva. No, sada, nakon napada na Ukrajinu, kakvi će to Evropljani i bogataši doći?", preneli su strani mediji.

Takođe, ruski novinar Roman Dobrohotov istakao je da se, osim plana o medicinskom centru, raspao i Marijin brak.

Naime, Voroncova se navodno razvela od svoga supruga, inače holandskog poduzetnika Jorita Fasena. Iako detalji razlaza nisu otkriveni, veruje se da se desio još pre početka rata. Fasen je dugo radio u Rusiji u Gasprombank investu i Strojtransgasu, a veruje se da je njegov otac bio pukovnik holandskih oružanih snaga. Sa Marijom ima i decu, a samim tim Putin unuke.

"Oženjen sam Ruskinjom i imamo decu, ostaću na tome", izjavio je jednom prilikom Putinov zet.

Marija, koja se skrivala pod prezimenom svoje bake kao Voroncova, a sve do sada i Fasen, vodeća je lekarka u Nacionalnom medicinskom istraživačkom centru za endokrinologiju Ministarstva zdravlja Rusije.

Prošle godine je intervjuisana kada je govorila o ruskim naporima u borbi protiv retkih genetskih bolesti kod dece, a nije otkriveno da je upravo ona Putinova ćerka.

To nije nimalo čudno, budući da Putin retko govori o svojim ličnim vezama te sve nastoji da drži u tajnosti.

Jednom je u izjavi novinaru BBC-ja rekao kako je to da ima kćerke "javna tajna", odbijajući da javno potvrdi.

"Imam privatni život u koji ne dozvoljavam uplitanje. To se mora poštovati", njegove su reči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: