- Vesti -

Kameron Dijaz o filmskoj industriji: "Teška mizoginija, žene se uvek diskriminišu"

U jednom od najnovijih intervjua Kameron Dijaz je priznala da se, zbog velike slave, nekada osećala kao dete.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Glumica je rekla da je igrala u filmovima kao što su Šrek i Čarlijevi anđeli jer su potkopavale tipične narative o ženama.

"Sigurno nisam uradila onoliko koliko sada može da se uradi, zbog svesti svih, i #MeToo pokreta", rekla je Kameron. "I u devedesetim, i u ranim dvehiljaditim postojale su predsrasude. Na delu je bila teška, teška mizoginija. Nivo eksploatacije pogađao je celu industriju."

Filmska zvezda se prisetila kako je sistem koji opisuje bio toliko ukorenjen u seksizam, da je, kako je rekla, bila normalna stvar da se glumci smeju u situacijama kada je mizoginija bila na delu, kako se ne bi našli na meti.

"Bilo je teško snalaziti se u celoj toj stvari jer je to bio deo svakodnevice. Mislim da je to sada sasvim druga stvar", rekla je glumica. Kameron Dijaz je priznala da se zbog slave neretko osećala kao dete jer "nije mogla baš mnogo da učini za sebe".

"Slava je veoma infantilna stvar. Tretiraju vas kao da ste toliko dragoceni, da niste sposobni i da ne možete ništa da uradite za sebe, da bi sve trebalo da bude urađeno za vas. To nam oduzima osećaj autonomije i sposobnost da se zaista brinemo o sebi", objasnila je.

Dijazova se povukla iz glume 2018. uz objašnjenje da želi "drugačije stvari od života".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 157 idi na stranu