Šerbedžija: "Kada je Gaga umro, Milena Dravić mi je poklonila njegov brod"

Nakon smrti njene velike ljubavi i čoveka sa kojim je provela veliki deo života, glumica Milena Dravić je svom kolegi Radetu Šerbedžiji poklonila brod koji je pripadao njenom suprugu i velikom glumcu Draganu Nikoliću.

Život

Izvor: B92

Petak, 11.03.2022.

13:44

Šerbedžija:
Foto: Profimedia/COLLECTION CHRISTOPHEL © Centar Film

Dragan Nikolić preminuo je 11. marta 2016. godine nakon duge i teške bolesti, a od Milene Dravić smo se oprostili 14. oktobra 2018. godine.

Rade Šerbedžija se jednom prlikom osvrnuo na činjenicu da se i danas živo seća kako mu je glumica poklonila Gagin brod, samo dva meseca nakon njegove smrti.

Sve je rekla Gagi Nikoliću

"Zvala me je dva meseca nakon Draganove smrti, kad sam bio u Beogradu, i rekla da je Gagin brod odlučila pokloniti meni. Još ga nije ni stavio u more kad se razboleo, završavao ga je, bio je to nov brod. Rekao sam Mileni da već imam dve barke i zahvalio joj se. No, ona je, kao i obično kad bi se naljutila na mene, rekla: 'Ne lupetaj' i dodala da želi da imam uspomenu na njega. Prebacio sam ga u Hrvatsku i dao mojim ljudima da njim prevoze mlade glumce na probe i predstave. Sad je u floti brijunskog teatra Ulysses. Na njemu piše Gaga, uz sliku mog druga Dragana Nikolića kao Popaja u mornarskoj majici. Sad nas Gaga vozi i Dragan Nikolić je svaki dan s nama tokom leta. Čuva nas i štiti", rekao je Šerbedžija svojevremeno.
Dragan Nikolić, jedan od najvećih i najvoljenijih dramskih umetnika bivše Jugoslavije, preminuo je na današnji dan pre šest godina, u 72. godini, nakon duge borbe sa opakom bolešću.
Velikan srpskog glumišta filmsku karijeru otpočeo je davne 1964. manjom ulogom u filmu "Pravo stanje stvari".

Gospodin mangup: Ovo je Gaga Nikolić poželeo Slobodanu Miloševiću za rođendan

Od tada pa sve do smrti Gaga Nikolić udahnuo je život kultnim herojima, među kojima su Džimi Barka, legendarni Flojd, simpatični Prle, šarmer Popaj, divlji Vlah-Alija i gradski vitez Urke. Njegovog komšiju s Vračara i danas uspešnog glumca Pavla Pekića za Gagu i Milenu vežu samo najlepše uspomene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: