Svetski mediji o Konstrakti - u centru rasprave lavor i Megan Markl

Ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji, Konstrakta, osim u Srbiji i regionu, privlači pažnju i van granica Balkana. O njoj pišu i strani mediji, tekst njene pesme nikog nije ostavio ravnodušnim, a ljudima van našeg govornog područja je posebno zanimljiv deo o zdravlju kose Megan Markl.

Život

Izvor: B92

Utorak, 08.03.2022.

13:54

Svetski mediji o Konstrakti - u centru rasprave lavor i Megan Markl
Foto: Printskrin/TV Prva

"Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl", kaže Konstrakta na početku pesme "In corpore sano", te "Newsweek" piše da je Megan Markl pomenuta u "bizarnoj pop pesmi srpske umetnice koja pita koja je tajna njene zdrave kose". Navode da je pesma "In corpore sano" vezana za bjuti režim vojvotkinje od Saseksa, kao i da ovogodišnje okupljanje pop umetnika ima i neke malo čudne i ekscentrične aspekte, prenosi Blic.

"Newsweek" se zatim opet vraća na Konstraktu i tekst njene pesme i opet potencira deo o zdravlju kose Megan Markl, da bi zatim dali odgovor: "Umetnica mora biti zdrava". Opisali su i Konstraktinu uniformu, kao i to što pere ruke u lavoru.

Srbljanović: "Sara Jo ima super telo i neka radi sa njim šta hoće", "Lukasu je mesto na Evroviziji"

Španski mediji takođe pišu o Konstrakti i njenoj pobedi na domaćem izboru za evrovizijskog predstavnika, kao i prošlogodišnjim učesnicama, grupi Hurricane i njihovoj pesmi "Loco, loco". Pomenuli su javni servis, takmičenje, kao i grupu "Zemlja gruva", čiji je Konstrakta bila član, i Milovana Boškovića, ko-autora pesme. Napisali su i Konstraktinu biografiju, te pomenuli i učešće Srbije na Evroviziji, sa posebnim akcentom na pobedu Marije Šerifović 2007. godine.

Konstrakta odgovorila Sari Jo

Australijanci su takođe objavili ko ide kao predstavnik Srbije u Torino i naravno pomenuli stih o zdravoj kosi Megan Markl, pesmu nazvali "čudnjikavom", naveli autore kompozicije i pohvalili Konstraktin upečatljiv nastup zbog pranja ruklu u lavoru, a na kraju su naveli i finalne glasove, kao i glasove stručnog žirija i publike.

Konstrakta nije jedina - još dve "bizarne" pesme se nadmeću na Eurosongu VIDEO

Mnogi stranci su, sudeći po tekstovima i komentarima, oduševljeni njenim nastupom, kao i pominjanjem kose Megan Markl. Konstraktinu pesmu i nastup smatraju ekscentričnim, što se na Evroviziji do sada pokazalo kao prednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: