Šon Pen impresioniran ukrajinskim predsednikom: Hrabrost, dostojanstvo, ljubav...

Glumac i reditelj Šon Pen, koji je donedavno boravio u Ukrajini gde je snimao dokumentarac, dao je svoj prvi intervju nakon napuštanja države.

Život

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 07.03.2022.

14:18

Šon Pen impresioniran ukrajinskim predsednikom: Hrabrost, dostojanstvo, ljubav...
Foto: EPA/ ETIENNE LAURENT

Pen je prvi intervju nakon napuštanja Ukrajine dao za CNN, a u razgovoru s Andersonom Kuperom pohvalio je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog - s kojim se sastao dan pre ruskog napada, kao i na sam taj dan - za hrabrost i dostojanstvo.

Šon Pen iz Ukrajine: "Pešačili smo kilometrima do granice sa Poljskom" FOTO

"Bilo je jasno da sam prisustvovao nečemu… To je bilo nešto novo za moderni svet u smislu hrabrosti, dostojanstva i ljubavi. To je bio izvanredan trenutak. Način na koji je ujedinio tu zemlju. Bio sam impresioniran i dirnut njime i zabrinut za njega i Ukrajinu", rekao je glumac i pozvao gledaoce da pomognu Ukrajini. Dodao je da njegova neprofitna grupa, "Community Organized Relief Effort" (CORE), radi sve što može kako bi pomogla ljudima u Ukrajini, da im distribuiraju higijenske potrepštine, izbeglicama daju novčanu pomoć i vodu. Ispričao je i kako se život Ukrajinaca promenio iz temelja i da sad žive u sumornoj "novoj stvarnosti".

Razvodi se glumac Šon Pen, nakon godinu dana braka

"Puno ljudi, mnogi od njih i dobrostojeći, napustili su svoje poslove i bankovne račune, to je sad njihova nova stvarnost", rekao je Pen, koga je pohvalila i kancelarija predsednika Volodimira Zelenskoga zbog njegovog dolaska u Ukrajinu kako bi svetu ispričao istinu o Ukrajini, i dodao da misli da se Vladimir Putin neće tako brzo povući.

Podsetimo, Šon Pen se već mesecima bavi dokumentarcem o tenzijama između Rusije i Ukrajine, a pre dve nedelje otišao je u Ukrajinu.

Šon Pen u Kijevu, snima film o ruskoj invaziji FOTO

"To je već brutalna greška oduzetih života i slomljenih srca i ako ne popusti, verujem da će Putin napraviti najstrašniju rešku za celo čovečanstvo", rekao je Pen nakon što je video stanje u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: