Glumica se kaje što nije osudila Vudija Alena: "To mi je uništilo početak karijere"

Mira Sorvino (54) je priznala da oseća da je njena rana karijera "ukaljana" zbog rada sa rediteljem Vudijem Alenom. Sorvino je glumila u njegovom filmu "Moćna Afrodita" iz 1995. godine, a za tu ulogu je osvojila Oskara i Zlatni globus.

Život

Izvor: B92

Petak, 04.03.2022.

08:38

Glumica se kaje što nije osudila Vudija Alena:
Foto: Profimedia

Uprkos tome što je bila ponosna na svoj rad, Sorvino je rekla da je "trebalo da osudi" Alena zbog navoda da je zlostavljao svoju usvojenu ćerku Dilan Farou.

"Ne sumnjam da ona govori istinu", rekla je Sorvino Marku Maronu u njegovom WTF podkastu, otkrivajući da se od tada sprijateljila sa Farou.

Vudi Alen odbacuje tvrdnje usvojene ćerke da ju je seksualno zlostavljao

"Trebalo je da ga osudim... Nisam gledala dovoljno duboko da bih zaista mogla da iznesem potkovano mišljenje u to vreme. To nije izgovor".

Alen nije optužen ni za kakve zločine i uvek je oštro negirao navode da je zlostavljao Farou, koja tvrdi da se zlostavljanje dogodilo 1992. kada je imala sedam godina.
"To je tako besmisleno, a mrlja je ipak ostala", rekao je Alen u retkom TV intervjuu prošle godine. "I dalje više vole da se drže ideje o tome da sam je zlostavljao nego o mogućnosti da nisam maltretirao Dilan. Ništa što sam uradio sa njom u svom životu ne može se pogrešno protumačiti kao to", istakao je Vudi.

Vudi Alen kritikovao dokumentarni film o njegovom životu: "Nije ih zanimala istina"

Sorvino je 2018. napisala otvoreno pismo izvinjenja Farou, u kojem je rekla da je "zažmurila" jer nije želela da optužbe budu istinite.
"Samo zato što je bio briljantan kao što je bio... ne znači da nije užasna osoba koja je povredila svoju ćerku, koja je povredila dete. I za to nema oprosta", rekla je Maronu.

Glumica je dodala da joj ovo uverenje uništava Moćnu Afroditu, kvari nastup na Oskaru, i uništava početak karijere jer ga je čuvala godinama.

Dru Barimor žali što je radila sa Vudijem Alenom

Kasnije u intervjuu, Sorvino je razgovarala o tome kako ju je osuđeni silovatelj Harvi Vajnstin 20 godina stavljao na crnu listu velikih projekata u Holivudu, nakon što je više puta odbijao njegove ponude.

"Njegovo uznemiravanje mi je oduzelo sredstva za život, mogućnost da hranim svoju decu i da radim ono što volim, da ispunim svoju ličnu sudbinu", rekla je ona.

Vajnstin je 2020. proglašen krivim za seksualni napad i osuđen na 23 godine zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: