Ukrajini stigla pomoć iz svemira - poslao je Ilon Mask

Ilon Mask je u objavi na Tviteru u subotu napisao da je njegova grupacija SpaceX aktivirala internetsku uslugu Starlink u Ukrajini i da njegova kompanija šalje opremu u tu zemlju.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 27.02.2022.

09:28

Ukrajini stigla pomoć iz svemira - poslao je Ilon Mask
Foto: Profimedia

"Usluga Starlink je sada u funkciji. Drugi terminali su na putu”, objavio je u poruci na Tviteru vlasnik Tesle i svemirske agencije SpaceX-a.

Deset sati ranije zamenik ukrajinskog premijera Mihailo Fedorov pozvao je milijardera na društvenim mrežama da pošalje Ukrajini Starlinkove stanice.

“Dok vi pokušavate da kolonizujete Mars, Rusija pokušava da zaposedne Ukrajinu! Dok vaše rakete uspešno sleću iz svemira, ruske rakete napadaju ukrajinske civile! Pozivamo vas da pošaljete Ukrajini stanice Starlink”, poručeno je Masku iz Ukrajine.

Ujedno je Ilon Musk pozvan da podstakne “Ruse zdravog duha” da se usprotive svojoj vladi.

SpaceX je u petak lansirao drugu pošiljku s pedesetak Starlinkovih satelita koji treba da osiguraju internetsku vezu s klijentima širom sveta.

U subotu nije bilo jasno kako će ta usluga biti dostupna korisnicima u Ukrajini na zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: