- Vesti -

Beba Balašević: "To je tatina pesma koju izbegavam da čujem"

Rediteljka i ćerka Đorđa Balašević, Jelena Beba Balašević otkrila je do sada nepoznate detalje o delima koje publika još uvek nije čula i videla, a koja su ostala iza slavnog kantautora.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ivica Drusany/Shutterstock
Foto: Ivica Drusany/Shutterstock

Oproštaj od Panonskog mornara: U Novom Sadu suze, sveće i bele hrizanteme, baš kao u pesmi VIDEO/FOTO

Preminuo Đorđe Balašević

"Đole je napisao komediju, dramu, prvu i jedinu pozorišnu predstravu. Svaka njegova reč zaslužuje da nađe svoje mesto pred publikom i na sceni, gde je on bio apsolutni kralj. Ta predstava će biti sve ono što je on – Đole", ekskluzivno otkriva Beba Balašević, naslednica slavnog kantautora, gostujući na domaćem radiju.

"Ako izuzmemo "Kao rani mraz" koji je pisan u formi scenarija, ovo je prvi dramski tekst koji je Đole napisao. Naslov i dalje ne možemo otkrivati pošto se radi o specifičnoj igri reči, ali predstava je komedija situacije u kojoj se nekoliko karaktera nalazi u okolnostima koje su bile nesretne za ovu zemlju i društvo. Komad je zamišljen sa puno muzike i humora, malo istorijskih podataka, benignih sukoba i zapleta, naravno sa sretnim krajem" , rekla je ona.

Govoreći o pesmi "Naopaka bajka" koju je Balašević napisao kada je Beba doživela tešku saobraćajnu nesreću 1999. godine, naslednica velikog umetnika kaže da je to jedina "tatina pesma koju izbegava da čuje".

Odlazak Panonskog mornara: Cela bivša Jugoslavija je u suzama

"To je tatina pesma koju izbegavam da čujem. Bojim je se na neki način. Sećam se kada je došao iz studija, on je meni najavio da će napraviti pesmu koja je vezana za događaj, koji se celoj mojoj porodici desio 1999. godine, kada sam ja imala saobraćajnu nesreću. Ja sam bila teško povređena i to je nažalost, ostavilo, za ceo život, trag na sve nas. Ipak, iz toga smo zajedno izašli kao pobednici... To je jedina pesma koju izbegavam u širokom luku. Vraća me na taj period koji je izgledao kao jedan tunel, bez i najmanjeg zraka svetlosti. Na sreću smo prevazišli to, svi zajedno", emotivno i iskreno govori Beba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 162 idi na stranu