Ričard Gir ju je pre 15 godina javno poljubio - glumica tek sada oslobođena optužbi za razvrat FOTO

Indijska glumica Šilpa Šeti (46) zvanično je oslobođena optužbi za razvrat nakon što ju je holivudska zvezda Ričard Gir (72) javno poljubio na događaju za podizanje svesti o AIDS-u pre 15 godina.

Život

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2022.

08:16

Ričard Gir ju je pre 15 godina javno poljubio - glumica tek sada oslobođena optužbi za razvrat FOTO
Foto: Profimedia

Ovaj incident tada je izazvao protesti na kojima su radikalne hinduističke grupe palile likove obe zvezde zbog toga što su okaljale indijsku kulturu. Sudija je ubrzo nakon toga izdao naloge za hapšenje te su oboje optuženi po nekoliko tačaka za razvrat i nedolično ponašanje.

Optužbe protiv Gira brzo su povučene, što je omogućilo jednom od najpoznatijih svetskih budista da se vrati u Indiju i sastane se s Dalaj Lamom.

No, slučaj protiv Šetijeve bio je u rukama indijskog pravosuđa više od deset godina dok nije konačno zvanično okončan prošle nedelje u Mumbaiju. U sudskom dokumentu objavljenom u utorak, sudija je rekao da su optužbe protiv glumice bile "neutemeljene" i da je bila žrtva neželjenog ljubavnog nastupa poznate holivudske zvezde.

"Kako se čini, Šilpa Šeti bila je žrtva navodnog dela optuženog broj jedan (Ričard Gir)", stoji u dokumentu.
Foto: Profimedia
Na snimcima iz 2007. godine može se videti kako je Gir spontano poljubio Šeti u ruku, nakon toga ju je čvrsto zagrlio i poljubio nekoliko puta u obraz. Sve se događalo dok su oboje bili na sceni. Šetin advokat rekao je da se čitav slučaj temeljio na činjenici da "nije protestovala kada ju je on poljubio".

"To je ni u kom slučaju ne čini počiniteljkom bilo kakvog zločina", dodao je advokat.

46-godišnja Šeti još uvek nije javno komentarisala odluku suda. Ona je branila postupke Gira 2007. Glumac se kasnije izvinio zbog svog čina kojim je očito hteo da dokaže da je ljubljenje sigurna aktivnost kojom se ne prenosi AIDS.

Šeti je izvan Indije najpoznatija po pojavljivanju na britanskoj rijalitiTV emisiji "Celebrity Big Brother" 2007. Emisija se našla u središtu skandala nakon što su Šeti rasistički maltretirali drugi takmičari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: